Рослинний органзм ма так тканини:

Рослинний органзм ма так тканини:

Задать свой вопрос
1 ответ

Сукупнсть клтин мжклтинно речовини, подбних за будовою  функцями, називають тканиною. Залежно вд форми, будови, взаморозмщення та функцй клтин розрзняють так типи тканин рослинного органзму: основн, тврн, покривн, провдн та механчн.

Основна тканина побудована з живих клтин. Вона склада основну масу всх органв рослини. Для не отличительна наявнсть добре помтних мжклтинникв . Залежно вд того, де знаходиться основна тканина як особливост будови клтин, вона може виконувати рзн функц: утворення поживних речовин, хн накопичення та н.

Тврна тканина складаться з дрбних, щльно прилеглих одна до одно клтин з тонкими оболонками та большими ядрами. Ц клтини здатн до подлу. Тврна тканина да початок усм ншим. Вона знаходиться в точках зонах росту на кнчиках кореня, бруньках, у мжвузлях злакв.

Покривна тканина захища органи рослин вд несприятливих дй зовншнього середовища: надмрного випаровування, проникнення шкдливих мкроорганзмв (шкрка, корок). Покривна тканина забезпечу звязок рослини з довкллям через спецальн утворення продихи та сочевички.

Основна функця провдно тканини це проведення води та розчинених у нй поживних речовин. Провдна тканина складаться з провдних елементв судин ситоподбних трубок.

Механчн тканини надають мцност та пружност органам рослин. Для цих тканин характерн щльне розташування мцне зднання клтин, потовщен клтинн оболонки (лубян, деревн волокна).

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт