Чому, слд збергати традиц приготування страв кожного народу?

Чому, слд збергати традиц приготування страв кожного народу?

Задать свой вопрос
2 ответа

Адже у кожнй страв збираться частинка душ предкв ц традиц прийшли до нас з дальнего минулого являють собою дар та спадок який безцнний

План:

1. З стор укрансько кухн

2. Традиц народного харчування:

а) харчов припаси;

б) повсякденн страви;

в) святков страви;

3. Традиц укрансько гостинност

1.Народна кухня це така ж культурна спадщина укранського народу, як мова, лтература, мистецтво, це неоцненний здобуток, яким можна пишатися, який не слд забувати. У зв'язку з тим, що жу необхдно готувати систематично цей процес нерозривно пов'язаний з смейним побутом, народне харчування залишаться найстйкшим компонентом матерально культури. Страви та способи х приготування виступають специфчними ознаками нацональних особливостей кожного народу. Система харчування складаться з сукупност певних ознак традицйно-побутово культури етносу: набр харчових продуктв, методв х обробки приготування страв, харчов обмеження, заборони й переваги, режим повсякденного харчування, асортимент обрядових страв, звичав, повязан з приготуванням споживанням ж.

Серед слов'янських кухонь укранська по праву ма статус найбльш рзномантно й багато, вона издавна одержала поширення за границами Украни. Укранська кухня складалася протягом вкв з давнх часв вдзначалася рзномантнстю страв, високими смаковими та поживними якостями. Бльшсть страв укрансько кухн вдзначаться складною рецептурою складними комбнованими методами х готування (так, пд час варння борщу використовуться до 20 складникв). Найбльш вдмтною рисою укрансько нацонально кухн комбнована теплова обробка овочв або м'яса на ол або масл, смаження по-укранському, тльки псля цього тушння, варення або запкання.

Географчно-клматичн умови та землеробський напрямок господарства дозволяли населенню Украни харчуватися як рослинною, так м'светлою жею, що зробило меню дуже рзномантним, хоча ще до початку XX ст. м'ясн блюда вважалися в люд святковими.

Остаточно сформованою в тому вид, у якому ми знамо укранську кухню сьогодн, можна назвати тльки у XIX ст., коли з'явилися помдори. Крм них укранська кухня приблизно в цей же час сприйняла нш овоч син баклажани, а також цукровий буряк, з якого почали виробляти цукор, що значно збагатило народну кухню. Цукор став доступний бльшост населення за рахунок його дешевини, що значно розширило асортимент страв, у меню з'явилися солодк бабки, пудинги, каш. Також розширився асортимент напов за рахунок солодких наливок, варенух та н.

Приготування ж, як певна майстернсть, видлилось в окрему спецальнсть при княжих дворах монастирях. В перод розвитку капталзму погршилось харчування укранського народу. За цих разумов укранська народна кухня не могла цлком зберегти сво повноти й рзномантност. У другй половин XIX ст. у больших мстах почали вдкриватися велик ресторани, куди запрошувались на боту шефи-кухар французи, як приносили з собою рецептуру технологю приготування захдновропейських страв свавльно змнювали технологю приготування страв укрансько кухн. Все це призвело до того, що багато страв укрансько кухн були забут, багато ж з их зазнали змн в рецептур методах приготування, внаслдок чого погршились х смаков якост. все ж таки наш люд любить готу страви укрансько нацонально кухн, чимало з яких зажили свтово слави

Важливим елементом системи харчування обробка продуктв для довшого збергання, тобто створення харчових припасв для приготування страв. У ХХ ст. основним методом переробки зерна в Укран був млинарський. Найбльш давнм методом консервування овочевих продуктв для створення сезонних запасв (здебльшого на зиму) були солння й квашення. Одним з поширених способв заготвл садовини й продуктв збиральництва було сушння.

Нутряний жир злегка присолювали, завивали рулетом збергали у полотняних торбинках, використовуючи потм для заправки страв. З кишкового жиру витоплювали смалець, шкварки. Сало рзали смугами, солили збергали у скринях або торбах, пдвшених на горищ або у димарях. Мясо готували свжим або свжозамороженим, нод його присолювали й збергали у джках. Кишки й шлунок псля ретельно обробки начиняли мясом, салом, кровю з их виходили ковбаси, ковбики, кровянка. Для тривалого збереження смажен ковбаси заливали смальцем тримали на холод. З молочних продуктв, у районах Карпат, на припас, для псних днв збирали сир овечу бринзу. Менш тривал припаси робили з сметани, яку переробляли на масло, здебльшого на продаж. Молоко заквашували на кисляк ряжанку, збергаючи у холодних мсцях.Люд сну поки сну його мова,звича,традиц.

Руслан Даламан
https://studopedia.com.ua/1_136550_lektsiya--yizha-ta-traditsii-harchuvannya-ukrainskogo-narodu-traditsii-ukrainskoi-gostinnosti.html
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт