Яка з трьох мперй Середньовччя вропи проснувала найдовше,а яка найменше?Скльки рокв

Яка з трьох мперй Середньовччя вропи проснувала найдовше,а яка найменше?Скльки рокв вони проснували?

Задать свой вопрос
1 ответ

Офцйна назва держави, що вживалася протягом ус стор, Ромейська мперя пдкреслювала спадкомнсть мж Взантйською та Римською мперями. Мешканц Взант, серед яких були праотцы сучасних грекв, пвденних слов'ян, румунв, молдаванв, талйцв, французв, спанцв, туркв, арабв, врменв та багатьох нших сучасних народв, називали для себя ромеями або римлянами. Саме вд ц назви прогуляться сучасна самоназва принаймн двох людв румунв та ромв.

Визначення взантйська похдним вд назви столиц мпер. Попри те, що офцйно столиця менувалася Новим Римом, а пзнше Константинополем, за вкорненою звичкою мешканц м100 використовували його старогрецьке м'я Взантй.

Псля подлу Римсько мпер навпл у 395 роц захдну частину для зручност почали менувати Гесперйською мперю (вд давнього поетичного визначення захдних крав), а для схдно з столицею в Константинопол використовували прикметник взантйська (тобто константинопольська) саме так це слово вживали, зокрема, тогочасн сторики Прск та Малх.

з паднням Геспер у 476 роц титул мператора збергся злее за константинопольскими володарями. Вдтак необхднсть у вживанн окремого термну для позначення хньо держави зникла. мперя надал менувалася просто Римською або Ромейською. Прикметник взантйський використовували й надал вн, зокрема, зустрчаться у працях патрарха Фотя та у Трибунал але найчастше як синонм слову константинопольський.

У староруських старослов'янських лтописах також вживаються назви Християнське Грецьке королевство.

У науковий вжиток назва Взантйська мперя (а також скорочено Взантя, термн, який несли не вживали за часв снування мпер) була запроваджена вже псля здобуття Константинополя Мехмедом II зникненням само держави. Вперше в цьому сенс використав нмецький вчений ронм Вольф[en] в 1557 роц.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт