Mонгольская навала золотоординське ядро на укранських землях князвство, подя, рк, у

Mонгольская навала золотоординське ядро на укранських землях князвство, подя, рк, у чому виявляться залежнсть вд монголв.

Задать свой вопрос
2 ответа

а залежнсть Галицько-Волинського князвства вд Золото Орди полягала в участ княжого вйська в походах монгольсько арм. Тож князь Данило, який щасливо повернувся з Орди, отримав змогу готуватися до ршучого зткнення з монгольськими загарбниками.

Моя улюблена тема з стор ) Отже , у 13 столтт жорстока навала монголв охопила Украну . Взагал , в чому полягала сущность ? Монголи охопили не тльки Украну а й нш крани .  Племена пд приводом Чингсхана об"днались в одну могутню армю почали свй наступ . У 1222 р. монголо-татарськ вйська, подолавши Кавказ, рушили в половецьк степи , де вдбулась битва на Дону , в якй половц зазнали поразки . Потм половц звернулися по допомогу до руських князв . вдбулася вдома битва на рчц Калка  1223 року з об"днаних вйськ . До реч , в цй битв руськ вйська домнували , але через неузгоджен ршення зазнали нещвно поразки . Одна з найважливших дат монгольсько навали це 1240 рк , коли вони захопили Кив .  Але ще 1239 року  було захоплено Переяслав, Чернгв . Це було створенно теснее пд кервництвом онука Чингсхана - Батия . До реч нередко зустрчаться питання , де укранц дали останню вдсч монголам - пд стнами Десятинно церкви . Також Батий завдав краху Галицько-Волинському князвству . з 74 мст колишньо Кивсько Рус 49 було розорено, 14 вже бльше не пднялися з рун, 15 з часом перетворилися на села.У перш 50 рокв монгольського панування не було побудовано жодного нового м100, а кам'яне будвництво лише через 100 рокв досягло домонгольського рвня. Господарство також занепало . У чому виявляться залежнсть вд монголв ? Земл Украни були приднан до Золото Орди - дуже могутньо держави монголв . Хоч  удивительно , але вони толерантно ставились до релг само Украни , тому саме в цй сфер псля захвачення Украни жити було людям легше , нж могло здаватись .

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт