нормацйне гроно хто такий Довженко ??? Наро спочинок даю 25 бо

нормацйне гроно хто такий Довженко ??? Наро спочинок даю 25 бо

Задать свой вопрос
1 ответ

Народився на хутор[2] В'юнище (нин в границах смт Сосниця, Чернгвська область, Украна, за тодшнм адмнподлом Чернгвська губерня, Росйська мперя) у багатодтнй селянськй см'. У рзних джерелах називають рзн дати народження О. Довженка: 10, 11 або 12 вересня. Згдно з актовим записом у метричнй книз Соборно-Троцько церкви мстечка Сосниця, вн народився 29 серпня 1894 року за старим стилем тобто 10 вересня за новим[3].

Батько й мати були неписьменн. Батько, Петро Семенович Довженко, належав до козацького стану.

См'я жила незаможно: земл було немало, проте вона була неродюча, натомсть дтей було 14, тому батько наймався в пдводчики та смолярував. Дти в см' рано умирали, майже вс не досягнувши працездатного вку, тому в згадках про дитинство в уяв Олександра Довженка завжди поставали плач похорон. Вн любив матр, про яку писав: Народжена для псень, вона проплакала усе життя, проводжаючи назавжди.

Виршальним для характеру творчост майбутнього режисера почуттям стала любов до природи, яка визрла ще в дитинств: мальовнича Десна, казкова сножать на нй назавжди залишилися для Довженка найкрасившим мсцем на всй земл.

Вчився в Сосницькй початковй, а потм у вищй початковй школ. Навчання хлопчиков давалося просто вн був вдмнником, хоча потм вважав, що це вчител сам щось зовсм не розумють тому м здаться, що я вдмнник. Загалом, Довженко зростав мрйливим, схильним до споглядальност: життя (тод йому здавалось) йшло у двох вимрах реальному уявному. Пристраст до чогось 1-го вн не мав, натомсть хотв вирзнятися, йому здавалося, що вн може все, але загалом мр у вибор майбутньо профес лтали у сфер архтектури, живопису, мореплавства дальнего плавання, розведення риб учителюванн

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт