Як на думку головного героя твору К.Функе Чорнильне серце, Мо потрбно

Як на думку головного героя твору К.Функе Чорнильне серце, Мо потрбно читати книжки(рекомендаця)
отдам все баллы

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Разъясненье:

Сюжет твору, на перший погляд, простий та динамчний.

Функе занесла в книжку багато цкавих фактв з стор книгодрукування. незважаючи на те, що д роману вдбуваються на початку нульових, у книжц жодного разу не згадано компьютерютер та мж ншим сказано про телевзор. Усе обертаться навколо шарудння сторнок, як несуть вкову мудрсть, або ж нших, як ще зберегли запах типографсько фарби. Адже, за словами Корнел, це книга про тих, хто обожать читати, для тих, хто любить читати.

Думка про те, що твр  просто цкаве пдлткове фентез розбиваються вщент, коли читаш епграф до книжки, слова глибокого та лричного Пауля Целана:

Вот оно, вот.

 Вот оно, слово сошло,

сошло сквозь ночь,

блистать, сиять оно хочет.

Пепел.

Пепел, пепел.

Ночь.

Отже, Слово стоть в центр уваги автора, слово, що ся, слово, що обертаться на попл До реч, епграфи до кожного роздлу потребують особливо уваги та окремого дослдження. Це немов текст в текст, ще один потужний авторський message.

Як бачимо, создатель переслду одразу деклька цлей: по-перше, епграф, як вдомо, служить ключем до осмислення художньо концепц автора, переда настрй твору,  означу асоцативн звязки твору з лтературною традицю та сучаснстю, по-друге, юний читач розум, що дитинство без книжки просто снування, по-трет, создатель виклика зацкавленсть тими творами, цитати яких бере за епграф. саак Башевс Знгер, до реч, вдомий американський врейський письменник, писав на диш, нагороджений Нацональною премю з дитячо лтератури 1969 року, а в 1978 роц став лауреатом Нобелвсько прем.

Робота з текстом роману надасть можливсть продемонструвати  нерозривний зв'язок, що сну мж творами рзних епох, рзних людв, х взамовплив та взамопроникнення.

Розпочати боту над текстом роману варто з виявлення часово-просторових рамок. Д роману вдбуваються в сучасному творцов та читачам свт, крану визначити важко, создатель не акценту на цьому увагу, пдкреслюючи тим самим, що простр художнього тексту не ма географчний кордонв, обдну читачв рзних нацональностей. Така певна глобалзаця да змогу  усвдомти, що далог культур поза границами будь-яких часово-просторових обмежень. Варто задатися питанням: Чому таку велику увагу создатель придля опису примщень, де збергаються книги? А також опису самих книжек, х запаху, тому, як шарудять сторнки, кольору обкладинок.  Автор нби запрошу читача до, здавалось, такого знайомого свту, а насправд нового, неповторного, сповненого маг та загадковост.

Важливо вдмтити, що художнй простр роману нагаду простр пригодницьких романв: тамнич, безлюдн мсця, покинут будинки (табр Каприкона та його слуг). Взагал, багато в чому роман наслду дитяч пригодницьк твори: низками авантюр (тльки геро вибралися з одн халепи, одразу ж потрапляють у ншу), чтким розподлом на позитивних та негативних геров (при чому, негативн геро представники ншого, книжкового свту).

Образ головно герон Мегг ввбрав у для себя риси улюблених геров з найкращих творв дитячо лтератури: вона смлива та вдважна, як Дк Сенд; непосидюча та неслухняна, як Том Сойр; весела та небезпечна,  надлена колдунчною мощью,   ма таке ж гаряче любляче серце.

Образи дорослих вражають, перш за все, абсолютним розумнням дитячо душ, а також тсним звязком з свтом Книжки (батько Мегг волод чарвним подарком вичитувати персонажв книг до реального свту).

Слд закцентувати увагу аудитор на особливост сплкування  мж героями творв, вичитаних з рзних книжек та х читачами. Це можуть бути як гармонйн стосунки, так ворож. Создатель немов би разговаривать юним читачам, що  авторська позиця стосовно геров робить останнх як друзями, так ворогами.

Особливу увагу варто придлити бот з назвою твору. К.Функе настльки майстерно заплутала читача, який, прочитавши назву Чорнильне серце, уявляв соб щось негативне незрозумле з перших рядкв захоплються читанням забува про назву, про його перше вд не враження (в лтературознавств такий прийом називають прийомом очуднення, зрадження горизонту очкування). Паралельно сама головна тема знаходиться в назв, адже назва роману дентична назв т загадково книжки, навколо яко розгортаються ус под, якою вс прагнуть заволодти, вд яко вс бди. Создатель сама поставила на цьому акцент.

Бота з твором ма не тльки збагнути вс тамниц тексту, а й довести сучасному махонькому читачев про те, як важливо не забувати свт Книжки, свт, який подарку нам Радсть, Добросердечно та Любов!

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт