Будь-яке на ваш вибр..особливост вдносин власност за укр.законодавством.способи захисту

Будь-яке на ваш вибр..
особливост вдносин власност за укр.законодавством.
способи захисту прав власност за укр.законодавством
Пдстави види цивльно-правово вдповдальност
способи захисту цивльних прав. забов'язальне право.
спадкове право процес успадкування за укранським законодавством

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Виршуючи даний спр, Конституцйний Суд Украни виходить з того, що регулювання вдносин власност закрплено в Конституц Украни, яка визначила коло об'ктв суб'ктв права власност (статт 13, 41, 142, 143), рвнсть усх суб'ктв права власност (стаття 13), гарант права власност й обов'язки власникв (статт 13, 41) та встановила, що правовий режим власност ма визначатися виключно законами Украни (пункт 7 частини першо статт 92).

    з змсту наведених статей виплива, що на конституцйному рвн принципово вдокремлено комунальну власнсть вд державно власност. Комунальна власнсть не входить до складу державно, самостйним об'ктом права власност, управлння якою здйсню безпосередньо територальна громада або створен нею органи.

    (абзаци четвертий та пятий пункту 1 мотивувально частини)

Розглядаючи норми пт 36 частини першо статт 85 Конституц Украни, слд мати на уваз передусм положення пт 7 частини першо статт 92 Конституц Украни, згдно з яким правовий режим власност визначаться виключно законами Украни. З цього виплива, що перелк об'ктв права власност, як не пдлягають приватизац, не постйним незмнюваним; Верховна Рада Украни може вносити до цього перелку вдповдн змни це не може бути пов'язано з частиною третьою статт 22 Конституц Украни, яка гаранту права свободи людини.

    (абзац четвертий пт 2 мотивувально частини)

Ршення Конституцйного Суду Украни у справ за конституцйним поданням Президента Украни щодо вдповдност Конституц Украни (конституцйност) частини четверто статт 3, частини друго статт 5, частин друго та сьомо статт 7 частини п'ято статт 29 Закону Украни "Про приватизацю державного майна" (в редакц Закону Украни "Про внесення змн до Закону Украни "Про приватизацю майна державних пдпримств" вд 19 свирепого 1997 року) (справа щодо приватизац державного майна) вд 1 липня 1998 року

Изъясненье:

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт