розкрийте образ землячкв у поем сон та посланн мертвим

Розкрийте образ землячкв у поем сон та посланн мертвим оживляем

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Разъяснение:Поява послання Шевченка мертвим, живим, ненарожденним землякам мом в Укран не в Укран мо дружн послан була викликана громадським намром поета змнити пдневльне становище Украни, а головне пробудити в укранцв почуття нацонально гдност й чест, посилити хню нацональну свдомсть. Вн застерга представникв панвного класу, просить схаменутися гнвно засуджу х.

Епграфом до твору стали слова з Ббл: Аще кто речет, яко люблю Господа, а брата свого терпеть не может, лож сть. Шевченко цим самим натякав на панв, як експлуатували крпакв водночас сказали, що люблять люд. Вн усвдомлював, що укранськ пани глух до потреб народу, вони правдою торгують, сам людей запрягають в тяжк ярма.

Поет вважа, що в свой хат своя й правда, сила, воля, тобто укранський люд ма вс пдстави для формування сво самостйно держави й культури. Создатель рзко засуджу тих дворян, як шукали передово культури на чужин, вдгороджуючись вд рдного народу, свого краю, адже нема иного Днпра. Ц слова дуже актуальн й сьогодн звучать духовним заповтом нащадкам. Стали крилатими Шевченков рядки з послання: Учтесь, читайте, чужому научайтесь, й свого не цурайтесь.

Поет бачив обурення селян, наростання протесту проти гноблення, тому висловив у посланн пересторогу панам, що гнт народу призведе до повстання розправи з поневолювачами:

Розкуються незабаром Закован люде, Настане трибунал, заговорять Днпро, пылай! потече сторками Кров у син море Шевченко заклика до боротьби проти царату попереджа панв, що буде м страшний трибунал селянська революця.

Письменник висмю укранських панв, як борються за обднання словянських народв при цьому погоджуються пдкорятися росйському царев, зневажають простолюдинв, нехтують свою мовою.

Треба самим уважно вивчати та дослджувати свою сторю, не чекати, поки нмець сторю нашу нам розкаже.

Нащадкам нашим завжди слд памятати що ми?.. Чи сини? Яких батькв? якщо ми справд пишамося легендарною славою запорозьких лицарв, то треба учитися в их волелюбност та вдваги, щоб покнчити з соцальним та нацональним безправям.

Висновок. Послан Шевченка пройнято врою в те, що майбутн Украни обовязково стане кращим, нж минуле. Значення цього твору як духовного заповту нащадкам у тому, що вн впливав на формування нацонально самосвдомост укранського народу, засуджував космополтизм, безбатьквщину, утверджував демократичне розумння стор Украни та культурного процесу.

Т. Шевченко виступа проти байдужого ставлення до сво рдно стор, культури, мови. Послання твр-обвинувачення , водночас, це таки послання до тих, хто житиме у майбутньому, хто не повинен забувати життя свого народу в минулому й на цьому минулому вчитися.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт