Характеристика Мотр вана Мазепи з твору "Мотря" Богдана Лепкого

Черта Мотр вана Мазепи з твору "Мотря" Богдана Лепкого

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Мотря Кочубевна :Змальовуючи героню, автор вийшов поза меж любовно стор. У образ вн видлив самостйнсть, ршучсть, патротизм. Козак ван Чуйкевич, закоханий у Мотрю, дав й промовисту характеристику: У не жноча врода, але мужеська вдача. Мотря по-справжньому закохалась у гетьмана, коли вн гостював у Ковалвц, матку Кочубев. Особливо полонила серце псня у виконанн Мазепи (Мотря не зводила з нього глаз, як зачарована). Вона вдчула душевну й духовну спордненсть з гетьманом, була захоплена його внутршньою мощью. У двчини загострилися стосунки з батьками, особливо з владною матр'ю. Кочубей не був категорично проти шлюбу дочки з гетьманом, однак мусив рахуватися з волею дружини: Василь Леонтйович, людина м'ягка й добросердна, хитався помж гетьманом свою жнкою, схиляючись то на його бк, то на , залежно вд того, пд чим впливом оставався. Вдхиливши сватання Мазепи, батьки вдправили дочку до монастиря, однак вона втекла до свого коханого. Двчина добре усвдомлювала, що не зможе й надал йти проти вол батькв. До того ж матр скористалась з втеч доньки й обвинуватила гетьмана у викраденн. Аби не давати пдстав для наклепв та нтриг проти Мазепи, Мотря зрештою повернулася пд батьквську опку. Автор розкрив внутршню драму герон, яка опинилась у непростй ситуац, коли мусила обирати мж свом обов'язком перед батьками й коханням.

ван Мазепа:Создатель вклада в губа персонажа роздуми про сторичну долю народу: В тм-то й бда, що Господь посадив нас не мж горами та мж морями, а на велетенському суходол, на безбережних степах. Куди не скоч, скрзь двер. Нам треба заволодти степом. Степ здесь ще й метафора: Степом назверх всередин, бо наша душа теж степ. Степ ворог держави. Маючи далекосяжн плани, Мазепа готуться розрвати союз з Московським царством. До цього його пдштовху ще й органчне неприйняття росйсько полтично культури: Гетьман не любив Петра. Це був варвар, а Мазепа ненавидв варварства. Саме кривди, що х терпло укранське населення вд навали росян, пдштовхували гетьмана до союзу з шведським владыкой Карлом Х, супротивником росйського монарха. Письменник видлив в образ вана Мазепи чимало нших рис показав його в стосунках з матр'ю, з друзями й однодумцями. звичайно, особистсть гетьмана розкриваться у його ставленн до Мотр Кочубевни. У нй вн цну не злее красу, а й душевне багатство та розум. Закоханий гетьман поста людиною чуйною й уважною, щирою у свох почуттях.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Здравствуйте. Нужен цитатный план испытания лётчика в лесу главы2-13 по повести

Разные вопросы.

Я хочу найти решение и ответ для этой задачи и получить

Математика.

Здравствуйте Меня зовут Виталий, я AdOps-аналитик компании  Adfinity.pro Заинтересовал ваш проект obrazovalka.com Думаю сможем увеличить

Разные вопросы.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

В семье из трех человек три электронных устройства: ноутбук, планшет и

Разные вопросы.

Жаркыраган кашка маш жаралгандан ашка маш табышмак жообу менен

Кыргыз тили.

За лето подруги прочитали 48 книг.Причем Оля прочитала в 3 раза

Математика.

Периметр равнобедренного треугольника ABC (AB=BC) равен 34 см. Периметр треугольника ABM,

Разные вопросы.

«Металлическая болванка, нагрета до 420C, охлаждается в воздухе, температура которого 20C,

Алгебра.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт