Твр на тему - Чи можна погоджуватися що Енеда вана Котляренвського

Твр на тему - Чи можна погоджуватися що Енеда вана Котляренвського це енцеклопедя укранського народознавства.

Задать свой вопрос
1 ответ

Вдповдь:вибирай

Пояснення:Як Тарасу Шевченков, вану Котляревському вдведено особливе мсце в розвитку укрансько лтератури. Адже саме ц митц стояли бля першоджерел. Та якщо в поетичних творах Большого Кобзаря вдкрилася душа укранського народу, то твори . Котляревського стали справжньою енциклопедю укранознавства, особливо його неперевершена поема Енеда.

На перший погляд, таке рзнобчне детальне змалювання життя та побуту укранцв, яке зустрчаться в поем, здаться навть надмрним. Але з кожним подальшим рядком виника все бльший нтерес до цих деталей. З задоволенням читаш розповд творца про те, як зустрчають пригощають Енея в Латина, Ацеста, Турна Ддони, як одягаться Ганна Ддона, яка музика супроводжу весел та пишн обди, в як вони грають гри. Читаючи усе це, неможливо не здивуватися, наскльки багато знав . Котляревський про життя свого рдного укранського народу.

Кажуть, що в Енед . Котляревського згадуться бльше страв укрансько кухн, нж у спецальних працях того часу. На карфагенських, латинських, троянських столах создатель виставляв укранськ страви, горлку, наливку, сирвець сливянку. На святах грала бандура, витинала дудка соплка. У веселих танцях кружляли не латинськ карфагенськ двчата, а приваблив укранки у свитках, чоботах дрбушках. Неможливо знайти тако детал укранського танцю чи одягу, яку б не згадав у свой поем . Котляревський.

Про бо козакв на мор суш, про мирн радощ вйну, про рай пекло, про життя погибель, про все це можна дзнатися з поеми Енеда. Описи життя укранського народу настльки правдив, що навть забуваться, що геро твору представники зовсм нших народв. Все в поем укранське, навть гласння матер над тлом свого сина Еврала:

О, сину! Свт мох очей!

Чи я ж для тебя на то родила,

Щоб згинув ти вд злих людей?

Тепер до кого прихилюся,

Хто злобную долю облегчить?

Нема някого сумнву, що це плач укрансько матер, нема някого сумнву, що Енеда . Котляревського це енциклопедя не тльки укранського побуту, а й укранського духу. Адже в видах поеми втлен найсуттвш, найголовнш риси укранського нацонального нраву. Крм того, це енциклопедя соцальних та суспльних вдносин т епохи. У твор й мщани та мужики, вонн та штатськ, пани, що продавали селян, судд, як судили не за правдою, а за вигодою. Зустрчаються в Енед згадки про тогочасну освту, про виховання дтей, про хн ставлення до батькв, про стосунки мж чоловком та дружиною. А вс вчинки геров поеми автор оцнював виключно з позицй народно морал.

Образи легенд казок, популярних у XVIII столтт, теж повноправн образи ц дивовижно поеми. . Котляревський у свому твор нада й тогочасну географю Украни, згадуючи багато укранських мст. Нелегко поврити, що одна людина мала так глибок знання. Але . Котляревському вдалося охопити Олмп небесний та вки земн, простори та часи, життя та культуру, сьог

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Здравствуйте Меня зовут Виталий, я AdOps-аналитик компании  Adfinity.pro Заинтересовал ваш проект obrazovalka.com Думаю сможем увеличить

Разные вопросы.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

В семье из трех человек три электронных устройства: ноутбук, планшет и

Разные вопросы.

Жаркыраган кашка маш жаралгандан ашка маш табышмак жообу менен

Кыргыз тили.

За лето подруги прочитали 48 книг.Причем Оля прочитала в 3 раза

Математика.

Периметр равнобедренного треугольника ABC (AB=BC) равен 34 см. Периметр треугольника ABM,

Разные вопросы.

«Металлическая болванка, нагрета до 420C, охлаждается в воздухе, температура которого 20C,

Алгебра.

xdy=(x+y)dx, y(1) = 0. по условию Коши помогите решить

Алгебра.

помогите пожалуйста. надо записать уравнения диссоциации следующих электролитов: карбонат натрия; бромиб

Химия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт