ссавц в природ в жит людини

ссавц в природ в жит людини

Задать свой вопрос
1 ответ
Клтина це елементарна структурно-функцональна одиниця живого. Але форми життя, як розмножуються тльки всередин живих клтин , не маючи власного обмну речовин, виявляють так властивост живого, як спадковсть, мнливсть. Так форми життя вчен окрестили неклтинними формами життя. До их належать вруси.

За свою природою вруси обовязковими внутршньоклтинними паразитами.

Крм врусв, й нш структури, як демонструють окрем властивост живого можуть спричинити захворювання в рзних групах органзмв, наприклад вроди, врусоди прони.

Вроди це позбавлен оболонки невелик молекули кльцево, зазвичай одноланцюгово, РНК, що спричиняють захворювання рослин.

Врусоди идентичен на вроди, але включен у структуру врусу- помчника реплкуються злее з його допомогою.

Прони це особливий клас нфекцйних агентв, винятково блкових, як не
мстять нукленових кислот, вони спричиняють тяжк захворювання центрально нервово системи в людини та деяких вищих тварин.

Вруси розпзнаються за наслдками свого розвитку в клтинах хазяна. Вони руйнують цл комплекси клтин, спричиняють ураження тканин, що призводить до рзних захворювань.

Уперше вруси (вд латин, virus отрута) були описан ботанком Д. вановським у 1892 р. Учений виявив, що збудник тютюново мозаки проходить крзь фльтр, що затриму бактер. Вн показав, що профльтрований крзь такий фльтр екстракт рослин тютюну, заражених тютюновою мозакою, зберга здатнсть спричиняти захворювання у здорових рослин. Збудник ящуру велико рогато худоби, який фльтруться, був виявлений у 1897 р. нмецьким бактерологом Ф. Лефлером. Першим виявленим врусом людини був врус жовто пропасниц, вдкритий американським хрургом У. Рдом у 1901 р.

сну клька гпотез, що пояснюють походження врусв.
По-перше, вчен припускають, що велик ДНК-вмсн вруси походять вд бльш складних внутршньоклтинних паразитв, що втратили значну частину свого геному. справд, велик ДНК-вмсн вруси, наприклад врус вдремли, можуть мати надлишкову нформацю.

нш дослдники вважають, що деяк ДНК-вмсн вруси еукаротв, моврно, походять вд мобльних (рухливих) елементв длянок ДНК, як можуть здйснювати самостйну реплкацю в клтин.

Походження деяких РНК-вмсних врусв повязують з вродами. Вважаться, що вроди частиною РНК вткачкою, яка випадково набула здатност до реплкац. Блкв вроди не кодують. Вдом приклади врусв, як мстять виражен вродоподбн длянки, наприклад врус гепатиту Дельта.

У цлому вважаться, що вруси виникли внаслдок вдокремлення певних генетичних елементв клтини, як набули здатност передаватися вд органзму до органзму.


Будова врусв. Вруси тривалий час залишалися недослдженими через те, що були дуже дрбними (вд 20 до 300 нм). Тльки поява електронного мкроскопа дозволила вивчити хню будову.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт