Що спльного вдмнного мж бологю та медициною

Що спльного вдмнного мж бологю та медициною

Задать свой вопрос
1 ответ

Бологя це наука про закономрност життя розвитку органзмв, сукупнсть природних особливостей життя розвитку рослинних або тваринних органзмв. мета вивчення закономрностей всх проявв живого, розкриття сутност життя, систематизаця живих стот.

Бологя найдавнша з наук й найдиференцйованша галузь природо-знавства. фундаментальнсть та флософське значення вдображен у видатних вдкриттях, несподваних ршеннях, смливих гпотезах. Вона приваблю увагу дослдникв природи флософв, збуджу уми мльйонв людей, да пер-спективу вдкриття нових законв живо природи, вказу шляхи боротьби з важ-кими хворобами людини, вплива на продуктивнсть сльськогосподарського виробництва та виршення проблем у продовольчих галузях.На бологю покла-дено вдповдальнсть за ршення тако глобально проблеми, як охорона живих ресурсв природи.


Медицина - це наука, що вивча людини у здоровому хворобливому стан з метою змцнення його здоров'я, охорони вд хвороб лкування. Таким чином, у завдання медично науки заходить не тльки лкування хворих, але змцнення здоров'я здорових.

Абсолютно явно, що ц завдання можна виршувати, не знаючи, як влаштований органзм людини (тобто анатом) як вн функцону (тобто фзолог). Тому медична наука базуться перш за все на цих двох наук - анатом фзолог.

нод помилково ставлять символ рвност меяу1у фзологю медициною. Ц науки мають рзн завдання рзн шляхи х виршення. Вдмну вд фзолог медицини поляга насамперед у тому, що фзолог вивча загальн закономрност функц абстрактного здорово людини, лкар ж вивча ц функц у конкретного обстежуваного ним особи. Крм того, лкар на вдмну вд фзолога повинен знати не тльки, як функцону здоровий органзм, але як морфологчн змни порушення функцй виникають при рзних захворюваннях патологчних станах. накше кажучи, вн повинен знати вдхилення вд норми, т. е патологю. В ншому випадку вн не зможе виршити питання про стан здоров'я спортсмена поставити дагноз здоровий. А адже саме це питання основним при заняттях фзичною культурою спортом, так як саме вд його ршення залежить насамперед допуск до занять фзичними вправами та х дозування. Крм того, лкар повинен вмти лкувати захворювання, ушкодження травми, що зустрчаються у спортсменв, що функц фзолога не заходить.

Медицина складаться з двох больших роздлв: теоретичного та клнчного.

У теоретичний роздл крм анатом фзолог входять мкробологя, фармакологя ряд нших дисциплн.

В клнчному роздл, тобто в так звано клнчно медицини, вивчаться як здорового, так хвора людина - дагностика, попередження та лкування захворювань, а також реакц здорово людини на рзн зовншн впливи, фактори, що впливають на здоров'я, шляхи його змцнення та пдтримки.

Вивчення рзних захворювань показало, що, незважаючи на зовншн вдмнност, у их загальн причини, загальн симптоми загальн закономрност розвитку. Виявилося, що, хоча зовн захворювання значно вдрзняються один вд 1-го, вони пдкоряються загальним законам. Без знання цих законв не можна вивчати н здорового, н тим бльше хворо людини, так як, не засвовши загальних закономрностей виникнення розвитку патологчних процесв, не можна н попередити, н дагностувати, н лкувати захворювання.





, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
задание экономиоти Рассмотри ситуацию: человек живёт на Крайнем Се-вере. С помощью каких

Экономика.

Человек живет на Крайнем Севере. С помощью каких благ удовлетворяются потребности

Экономика.

там лежат три яйца.у дома рос клен.Это гнездо сойки.на клёне гнездо

Русский язык.

Тыныштық күйіндегі карусель 35 с-та 3,0 рад/с бұрыштық жылдамдықпен үдей қозғалады.

Разные вопросы.

Сочинение на тему "Русский язык не сможет умереть!"

Математика.

Приветствую! Меня зовут Станислав, я представляю компанию under.site. Хотел бы предложить интересное решение

Разные вопросы.

Масса трёх одинаковых пакетов чая 180г чему равна масса

Математика.

Газообразный аммиак объёмом 2.24 л (н.у.) был полностью поглощён 14.68 мл

Химия.

Упражнение 2 Выпишите глаголы и вставьте пропущенные буквы

Русский язык.

Радиус окружности, описанной около равностороннего треугольника, равен 6. Найдите сторону треугольника

Геометрия.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт