Як механзми спрямован на унеможливлення заплднення яйцеклтини тварин 1-го виду

Як механзми спрямован на унеможливлення заплднення яйцеклтини тварин 1-го виду сперматозодами ншого?

ДОПОМОЖТЬ, БУДЬ ЛАСКА

Задать свой вопрос
1 ответ
Пригадайте, як вдбуваються процеси заплднення в рзних груп тварин рослин. Як вдбуваться гаметогенез? Що таке акросома? Як рослини називають однодомними та дводомними? Як пристосування рослин до рзних методв запилення? Яка будова пилкового зерна та наснного зачатка у квткових рослин?

Заплднення - це процеси злиття чоловчо жночо статевих клтин з утворенням зиготи, з яко розвиваться новий органзм. У статевому процес зазвичай беруть участь дв особини. У статевих залозах багатьох тварин формуються чоловч або жноч статев клтини. Тварини, особини яких мають злее один тип статевих залоз або чоловч (смяники), або жноч (ячники), вдповдно, утворюють лише один тип статевих клтин. Таких тварин називають роздльностатевими (наведть приклади).

Особини рзних статей тварин можуть бути подбн зовншньо (бльшсть медуз, багатощетинков червяки, двостулков молюски тощо) або рзнитися мж собою. Явище, за якого самц та самки рзняться мж собою дстало назву статевий диморфзм (мал. 125). Воно повнстю проявляться в перод статево зрлост й повязане з розбжностями в будов статевих органв розвитком вторинних статевих ознак. Пригадайте: вторинн статев ознаки сукупнсть особливостей, за якими, додатково до власне статевих органв, вдрзняють особин рзних статей; хнй розвиток зумовлений впливом статевих гормонв. Ц ознаки допомагають особинам рзних статей вдшукати впзнати одне одного, стимулюють шлюбну поведнку тощо.



, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт