Спасайте, термново тре!!!!
Характеристика земноводних тватин. Ускладнення х органзац порвняно з рибами.

Задать свой вопрос
1 ответ
Земноводн, або амфб - наземн хребетн тварини, як мешкають у мсцях з високою вологстю, або бля водойм. На личинковй стад хн снування пов'язане з водоймами, адже вони не мають оболонок, як б захищали вд пересихання. За морфологчними бологчними ознаками, земноводн займають промжне мсце мж власне водними власне наземними органзмами. 
Розглянемо особливост будови земноводних  на приклад жаби, ряду Безхвост.
Искриви тла: шкра нага, без волосяного покриву; залозиста, у деяких нших видв земноводних залози видляють отруту.
Скелет: Шийний, тулубовий, крижовий, хвостовий вддли.  Шийний крижовий вддли завжди мають по 1 хребцю, тулубовий  -  вд 7 до 100 хребцв, у жаб в хвостовому вддл одна кстка - уростиль, складена з 12 зародкових хребцв личинки. Зачатков ребра злее у хвостатих. Кстки здатн до кровотворення. Череп складаться в главному з хрящв. Скелет кнцвок ма типову для всх хребетних тварин будову.
Дихальна система: Земноводн дихають шкрою та легенями , що мають вигляд парних комрчастих мшкв, але х личинки дихають зябрами.  
Кровоносна система: Серце трикамерне складаться з двох передсердь шлуночка. У жаби нби три кола кровообгу - велике, мале, трет, яке з'дну велике мале.
Нервова система: ма центральну й  переферичну системи. Центральна нервова система складаться з головного та спинного мозку. У голвному мозку : довгастий мозок, мст, мозочок, середнй, промжний та кнцевий мозок. Оч захищен повками( верхньою, нижньою та миготливою). Середн вухо вддлено вд середовища барабанною перетинкою, яка з'днана з диною слуховою ксточкою - стремнце. Орган рвноваги представлений пвколовими каналами, сполученими з внутршнм вухом. Амфб - перш наземн тварини, у яких з'явився голосовий апарат.
Видльна система: Продукти дисимляц частково виводяться через шкру та леген, а бльшсть х виводиться нирками.
Розмноження: Амфб роздльностаттев. Заплднення переважно зовншн, розвиток личинки вдбуваться у аква середовищ з метаморфозами. 
Вдносно риб х рвень органзац ускладнився появою: п'ятипалих кнцвок, поява та розвиток легень, голосового апарату, роздлення передсердя на дв камери, двох кл кровообгу та розвитком нервово системи та органв чуття.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт