Що спльного та вдмнного мж спадковим матеркрасном клтин прокаротв

Що спльного та вдмнного мж спадковим матеркрасном клтин прокаротв еукаротв?

Задать свой вопрос
1 ответ

Найважливша особливсть еукаротичних клтин повязана з розташуванням генетичного апарату в клтин. Генетичний апарат всх еукарот знаходиться в ядр захищений ядерною оболонкою.В життвому цикл еукарот зазвичай присутн дв ядерн фази (гаплофаза дплофаза). Перша фаза характеризуться гаплодним (одинарним) комплектом хромосом, отдал, зливаючись, дв гаплодн клтини (або два ядра) утворюють диплодну клтину (ядро), що мстить подвйний (диплодний) набр хромосом. Через клька подлок клтина знову ста гаплодною. Такий життвий цикл для прокарот не характерн.Ще одна вдмннсть  наявнсть у еукаротичних клтин особливих органел, як мають свй генетичний апарат, що розмножуються подлом оточених мембраною. Ц органели мтохондр пластиди. За свою будовою життдяльност вони разюче схож на бактерй .

Прокароти характеризуються малою клькстю органел, жодна з их не оточена подвйною мембраною. У клтинах прокаротв нема ЕПР, апарату Гольдж, лзосом.Не менш важливо, описуючи вдмнност мж прокариотами еукаротам, сказати про таке явище у еукаротичних клтин, як фагоцитоз. Фагоцитоз це здатнсть еукаротичних клтин захоплювати перетравлювати найрзномантнш тверд частинки. Цей процес забезпечу в органзм важливу захисну функцю. Поява фагоцитозу у еукарот швидше за все повязано з середнми розмрами.

Ще одна вдмннсть будова джгутикв. У бактерй вони тонк всього 15-20 нм в даметр. Це порожнист нити з блка флагеллну. Будова джгутикв еукарот набагато складнша. Вони являють собою вирст клтки, оточений мембраною, мстять цитоскелет (аксони) з девяти пар периферичних мкротрубочок двох микротрубочек в центр.







Смоличева Анастасия
Спасибо!
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт