Коротенько, але не дуже, написати "Травми, х походження, результати та наслдки"

Коротенько, але не дуже, написати "Травми, х походження, результати та наслдки"

Задать свой вопрос
1 ответ
Травми - це травми, х наслдки та лкуванняТермнологя
Спочатку треба розбратися з термнологю, яка буде використана в данй статт. Травми - це порушення не тльки цлсност, але також функцональност органв тканин, як вдбуваються в итог впливу факторв зовншнього середовища. Паралельно також треба розбратися з тим, що ж таке травматизм. Так, це певна кльксть травм (х сукупнсть), як повторюються за певних обставин у однакових груп за один той же вдрзок часу. Варто вдзначити, що саме травматизм - це статистичний показник, який да можливсть скласти повну картину щодо того чи ншого виду ушкоджень в певних групах населення. Потрбно сказати, що дан показники вельми важлив. Адже вони дають можливсть проаналзувати епдемологю рзних видв травм, а також вибрати потрбн шляхи профлактики.

Механчн травми
Розбравшись, що травми - це проблеми, як виникають в итог д факторв зовншнього середовища, варто також розглянути рзну х класифкацю. Спочатку мова пде про механчних травмах. У такому випадку на тканини людини вплива механчна сила, в итог впливу яко виникають певн ушкодження. Якби мова йшла про тварин, механчною травмою було б поранення вд упряж, батога, ланцюги (на якй утримують собак). У людей так травми подляються на клька пдвидв:

Операцйна травма. Т. е. Одержана внаслдок хрургчного втручання.
Випадкова. Може виникати як з вини людини (наприклад, травма вд наступу на грабл), так незалежно вд нього (падння цегли на голову).
Родова, т. е. отримана пд час процесу появи малюка на свт.
Вйськова травма. Т. е. Та, що отримана пд час вйськовий (бойових) дй.


Однак це не дина класифкаця механчних травм. Вони також подляються на:

прям (виникають в певному мсц в итог прикладання травмуючо механчно сили) непрям (з'являються близко вд мсця прикладання травмуючо сили (наприклад, вивих плечового суглоба в итог стрибка з висоти);
множинн одиночн;
закрит (цлснсть шкри слизових оболонок в такому раз не нарушается- це можуть бути забит мсця, розтягнення, розриви) вдкрит (в х итог слизов оболонки, а також цлснсть тканин органзму нарушается- найчастше це вивихи вдкрит переломи).
Пошкодження, як виникають в результат механчно травми
Якщо людина отримала травму, обов'язково треба розбратися, який же саме вона . Так, в итог механчних травм можуть виникати наступн пошкодження:

Садна. У такому випадку порушуться цлснсть епдермсу (стражда судинний або поверхневий шар, пошкоджуються лмфатичн або кровоносн судини). Варто також вдзначити, що поверхня садна завжди спочатку волога, потм же вона покриваться скоринкою вд зслих кров плазми. Це огрубння з часом вдпада, а на мсц садна протягом деякого часу може збергатися особлива пгментаця шкри (колр буде трохи свтлше звичайного шкрного покриву). Повнстю заживають садна приблизно через тиждень-два псля х отримання.
Синц. Утворюються вони на мсц механчного пошкодження в итог розриву судин. Так, кров проглядаться через верхнй шар шкри, тому окрас тако травми видно в синьо-червоних тонах. З часом колрна палтра синця буде змнюватися, що буде свдчити про те, що вн быстро зникне (вд багрово-синього до зелено-жовтого). Час повного одужання залежить вд багатьох обстоятельств коливаться у рзних людей (фактори, як впливають на швидксть одужання: глибина, величина локалзаця ушкодження).
Вивихи. Це рзного роду змщення ксток у суглобах (так зван травми суглобв). Виникають в главному у верхнх кнцвках, вкрай рдко - в нижнх. Можуть супроводжуватися розривами тканин. Усуваються досвдченими медиками.
Переломи ксток. Це порушення цлсност ксток всього скелета людини. Нередко супроводжуться ураженням прилеглих тканин, розривами судин м'язв, а також рзного роду крововиливами. Переломи бувають закритими (вдбуваються всередин м'яких тканин) вдкритими (виника розрив шкрних покривв, внаслдок чого зламана кстка повд
Артём
Избери по махоньким пунктам я так всегда делаю сначала много позже маленькие но точные пункты
Вера Дукш
спасибо))
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Имеются три конденсатора емкостью С1=1мкФ, С2=2мкФ и С3=3мкФ. Какую наименьшую емкость

Физика.

Из точки м выходят 3 луча MP MN и MK причём

Геометрия.

выпиши в свою тетрадь те правила этикета которые тебе не были

Разные вопросы.

Анна хорошо учится у неё много подруг свободное от учёбы время

Обществознание.

10) Килограмм конфет дороже килограмма печенья на 52 р. За 8

Математика.

Во сколько раз число атомов кислорода в земной коре больше числа

Химия.

Составить монолог от имени дневника двоечника 7-10 предложений

Русский язык.

Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт