Назвть повтрян лтальн апарати.

Назвть повтрян лтальн апарати.

Задать свой вопрос
1 ответ
Повтрян кул, стратостати, дирижабл, зонди пднмаються вгору за рахунок того, що вони наповнен газами, як легш вд повтря, на них д виштовхувальиа сила.
Повтроплавання. Виштовхувальна сила д у газах (вона дорвейвню ваз газу в обм тла). Ця сила в повтр д на вс тла, що перебувають у повтр, але помтною виштовхувальна сила в повтр 100 злее тод, коли вона дорвейвню сил тяжння (тло плава в повтр) або бльша за силу тяжння (тло злта вгору). Виштовхувальна сила трима повтрян кул в повтр, урвноважуючи силу тяжння, тобто куля виновата мати большой розмр для виштовхувально сили та малу масу для сили тяжння (наповнюють газом з меншою густиною вд повтря - гарячим повтрям, воднем або гелм, парою - адже куля разом з корзиною та пасажирами мусить важити стльки ж, скльки й повтря того самого обму).
Повтрян кул ( наповнен гарячим повтрям пдймаються на невелику висоту сотн метрв) використовують для атракцонв наукових експедицй (перш повтрян кул - монгольфри).
Повтрян кул зонди невелик, даметром 12 м (наповнен гелм або воднем пднмаються на висоту до 35-40 км) використовують на метеорологчних станцях для дослдження верхнх шарв атмосфери, покази приладв на цих кулях передають сигнали по радо (про висоту польоту, тиск, температуру повтря, за напрямом швидкстю польоту кул можна визначати напрям силу втру на рзних висотах) для передбачення погоди ; х використовували пд час Першо та Друго свтових вон; нин використовують для транспортування нестандартних вантажв, особливо великогабаритних.
Дирижабль - керований лтальний апарат, легший вд повтря, рухаться за допомогою гвинтв, як обертаються двигунами, большим недолком апаратв такового типу те, що х оболонка наповнються воднем (цей газ вогненебезпечний), ма величезн розмри (можна порвняти з розмрами кабни для плотв в нижнй частин дирижабля).
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт