Як сторики встановлюють час под та що таке хронологя?

Як сторики встановлюють час под та що таке хронологя?

Задать свой вопрос
1 ответ
Дослджуючи минувшину, учен-сторики раз по раз змушен вдповдати на запитання: если сталася та чи та подя? Визначити точний час певно под, тобто дату, допомага хронологя -наука, що вивча способи обчислення часу.
Не завжди час обчислювався так, як нин. Найдавншими одиницями вимру часу доба (день нч разом), тиждень, мсяць, рк. Люди почали х застосовувати, спостергаючи за явищами природи, рухом Сонця, Мсяця, зрок. Та осягнути й правильно зрозумти складн явища природи було важко. Тому за давнини в рзних людв рк мг тривати вд 300 до 400 днв починатися будь-яко пори року або й узагал з приводу якось под - повен рчки, заснування мста тощо.
Лчба рокв вд певно под називаться лточисленням (ерою). 300-400 рокв тому в Укран поступово узвичалася лчба рокв, яку ми використовумо й тепер.
Час вд першого року до тепершнх днв називають нашою ерою. Кожн сто рокв називають столттям, або вком. Тисяча рокв - це тисячолття.
Щоб уявити плин часу, намалюймо пряму лню. На нй позначатимемо один за одним рзн роки. Праворуч розташумо рк, у якому ми живемо, лворуч - попередн роки або столття.
Перше столття нашо ери починаться в 1-му роц й закнчуться в 100-му роц. Вдповдно друге столття починаться в 101-му роц, а закнчуться в 200-му роц. Отже, початков роки столть - це 101, 201, 301 ... 1901, а роки з нулями (100, 200, 300, 2000) - це останн роки столть.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Похожие вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт