Що доводить дослд Торрчелл?

Що доводить дослд Торрчелл?

Задать свой вопрос
1 ответ
Оскльки густина повтря з висотою змнються атмосфера не ма чтко висоти, формула гдростатичного тиску для розрахунку атмосферного тиску не пдходить.
Дослд Торрчелл довв снування атмосферного тиску можливсть вимряти атмосферний тиск (атмосферний тиск згдно з законом Паскаля дорвейвню тиску стовпа ртут в трубц). У 1643 р. його виконав В. Ваван (учень Г. Галлея).
Дослд Торрчелл. У цьому дослд було використано запаяну з одного кнця скляну трубку завдовжки близько 1 м; заповнювали ртуттю, а потм, закривши вдкритий кнець, перевертали отвором униз занурювали в широку посудину з ртуттю; псля того як трубку вдкривали, частина ртут з не виливалася в посудину, а у верхнй частин трубки утворювався безповтряний простр - торрчеллева пустота; при цьому висота стовпа ртут в трубц дорвейвнювала приблизно 760 мм.
Результати цього дослду Торрчелл пояснив так: До цього часу снувала думка, нби сила, яка не да змоги ртут, проти природно властивост, падати вниз, мститься всередин верхньо частини трубки, тобто - або в пустот, або в розрдженй речовин. Однак я стверджую, що ця сила - зовншня що ця сила береться ззовн. На поверхню рдини, яка знаходиться в посудин, дють свою важкстю 50 миль повтря. Що ж удивительного, якщо ртуть пднматься настльки, щоб урвноважити важксть зовншнього повтря.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт