Што вы можаце сказаць пра кожнага са стваральнка Евангелля?

Што вы можаце сказаць пра кожнага са стваральнка Евангелля?

Задать свой вопрос
1 ответ
Мацвей былы мытар (служачы, як збра падатк), дзяржаны чынонк, давол заможны адукаваны чалавек. Аднойчы ён пачу казань Хрыста бы настольк ражаны, што вырашы не пакдаць Настанка запсваць усе яго словы. Менавта ён падрабязна запса Нагорную казань маральна-этычнае вучэнне Хрыста кодэкс марал, вышэй за як чалавецтва нчога пакуль не прыдумала. Евангелле паводле Мацвея нарадзлася з першапачатковых дзённкавых запса. Тут падрабязна фксуецца, каго дзе вылечва Хрыстос, ншыя яго цуды, прыводзяцца казанн, прыпавесц, размовы з вучням.

Святы Марк паходз з заможнай ерусалмскай сям. Бы ён чалавекам адукаваным, блага валода грэчаскай лацнскай мовам. У доме Маркавай мац спыняся ерусалме Хрыстос з вучням. Дом свора па суседстве з так званым Гефсманскм садам (ён сёння снуе), таму Марк-юнак аказася сведкам драматычных падзей, што адбывался там (апошняя ноч перад судом, маленне Хрыста, пацалунак здраднка Юды, арышт Настанка). Марк пайшо за рымскм салдатам, якя павял суса на трибунал да святаро ерусалмскага храма. У далейшым, пасля Узнясення Хрыста, Марк падарожнча па Мжземнамор, але рэшце Рыме 100 сакратаром Святога Пятра. У свам Евангелл Марк, па-першае, выкла тое, што чу непасрэдна ад першага з вучня Збавцеля Пятра, па-другое, расказа пра тыя падзе, сведкам якх бы сам. Марк падкрэслвае, што Хрыстос-Бог добраахвотна прыня пакуты смерць, каб выкупць грах людзей. Вдаць, Выкупленне ваходзла Праграму стварэння чалавека, як ад пачатку бы надзелены Всевышним свабодай вол.

Лука грэк, жыхар горада Антыох, сталцы Сры, на той час трэцяга па велчын значэнн культурнага цэнтра Мжземнаморя Заходняй Аз. У гэтым агромнстым багатым горадзе знкла адна з першых бешеных абшчын хрысцян, якая адыграла главную ролю фармраванн хрысцянства. Сюды часта прыязджа апостал Павел. Лука суправаджа Пала многх падарожжах. Лука урач, вучоны яшчэ да Евангелля напса некальк навуковых прац па гсторы Грэцы, Рыма Усходу. З навуковага пт гледжання Евангелле паводле Лук найбольш верагоднае: ён унос у тэкст чарговы эпзод тольк тым выпадку, кал пра яго распавядал не менш за два чалавек-сведк. Сама мац Хрыста Марыя паведамла яму пра дзяцнства суса. Лука, як бы таксама выдатным мастаком, ствары некальк партрэта Божай Мац. Ён жа зяляецца атарам яшчэ адной кнг Новага Запавету Апостала.

аан отпрыск заможнага рыбака з паселшча каля Генсарэцкага возера (прэсны бешены вадаём на поначы зраля, каля яко-га асноным праходзла дзейнасць Хрыста). аан адзн з найблжэйшых апостала, якм дадзена было прысутнчаць пры сх падзеях зямнога жыцця Збавцеля. Прайшошы праз шматлкя выпрабаванн жыцц, аан, аднак, у адрозненне ад ншых вучня Хрыста, пазбегну катавання памёр у Эфесе жо пачатку стагоддзя сваёй смерцю.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт