Наведть приклади, як показують, що внаслдок взамод змнються швидксть руху обох

Наведть приклади, як показують, що внаслдок взамод змнються швидксть руху обох тл.

Задать свой вопрос
1 ответ
Власну швидксть напрям руху тла можуть змнюватися злее пд час взамод його з ншим тлом.
Спостереження 1. Щоб тло почало рухатися (тобто набуло швидкост), на нього ма подяти нше тло.
Якщо на мяч не дють нш тла, то вн самостйно не змнить власно швидкост (не почне рухатися вдносно Земл), але, если на нього налетить нший мяч або по ньому вдарять ногою, мяч почне рухатися; дя магнту на кульку.
Дослд 1. На один з двох взочкв, що стоять на рейках, покладемо магнт, а на другий - сталевий брусок; нить, причеплена позаду кожного з взочкв, не да м змоги наближатися один до 1-го; перепалимо нить; обидва взки почнуть рухатися назустрч один одному (змнюючи свою швидксть вд нуля до певного значення). Причиною змни швидкост те, що магнт залзний брусок притягуються один до 1-го, тобто взамодють мж собою.
Дослд 2. Штовхнемо кульку, яка лежить па горизонтальному стол; вона почне рухатися рвномрно прямолнйною тракторю; покладемо магнт попереду кульки на деякй вдстал вд трактор руху; внаслдок взамод з магнтом сталева кулька не тльки збльшуватиме власну швидксть, а й повертатиме в бк магнту (змнить напрям руху).
Дослд 3. Один кнець пружини прикрпимо до грашкового автомобля, другий - до стояка на краю стола, потягнемо за автомобль у бк вд стояка - унаслдок д руки кнець пружини почина рухатися вона розтягуться; вдпустимо автомобль; розтягнута пружина почне стискатися надасть йому руху у зворотному напрям (на початку дослду взамодяли мж собою рука й автомобль з пружиною, унаслдок чого вони змнювали швидксть, а пружина розтягувалася; потм взамодяли мж собою автомобль пружина, у итог чого вони змнювали власну швидксть, а пружина стискалася).
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт