Безотлагательно!!!! ДАЮ 99 Банкетов!!!!!! ТОЛЬКО Правдиво!!!!!!!!!!Реферат на тему "Спостереження за

Безотлагательно!!!! ДАЮ 99 Банкетов!!!!!! ТОЛЬКО Правдиво!!!!!!!!!!
Реферат на тему "Спостереження за змною атмосферного тиску"

Задать свой вопрос
1 ответ
На земнй поверхн атмосферний тиск змнються вд мсця та часу. Особливо важлив неперодичн змни атмосферного тиску, пов'язан з виникненням, розвитком руйнуванням повльно рухомих областей високого тиску  антициклонв  вдносно швидко рухомих величезних вихрв  циклонв, у яких пану знижений тиск, що визнача погоду. Змни термчного поля Земл за сезонами року, обумовлен рзницею в нагрванн океанв та континентв, викликають коливання над ними атмосферного тиску. Взимку над континентами повтря холоднше, нж над океанами, однакова маса повтря над акваторями займа бльший обсяг  утворюються пагорби. Повтря по верху стка з океанв на континенты. Загальна вага повтряного стовпа над материками пдвищуться, здесь утворюються област пдвищеного тиску  антициклони. Оскльки взимку над океанами повтря теплше, над водною поверхнею вага повтря зменшуться, утворюються област зниженого тиску  циклони.дею про снування атмосферного тиску вперше висловив Торрчелл в 1644 роц вимряв його величину за допомогою ртутного барометра.

Розподл атмосферного тиску на картах показують за допомогою зобар. зобари липня йдуть приблизно по паралелях. На пвденних континентах у счн утворюються област зниженого тиску, як обмежен замкнутими зобарами.

Поблизу екватора атмосферний тиск знижений. Велико висоти та нтенсивност у приекваторальнй зон досягають висхдн потоки, що викликають утворення потужних купчасто-дощових хмар та випадння зливових опадв. Це смуга зентальних дощв, як щоденно повторюються та збгаються за часом з положенням Сонця у зент.

На пвнч та пвдень вд екватора у субтропчних широтах мж 30-35-ми паралелями утворються субтропчна зона високого тиску, що складаться з ряду субтропчних антициклонв, як перемщуються у широтному напрямку. Вд окрани субтропчних антициклонв у бк екватора дують стйк втри  пасати. Схема загально циркуляц атмосфери порушуться мусонами та тропчними циклонами. Основний ареал тропчних мусонв  пвденно-схдна околиця враз, вн пов'язаний з акваторями ндйського  Тихого океанв.

Переважн втри середнх широт  захдн. Здесь пану захдний перенос повтряних мас.

Вд субполярно зони низького тиску в напрямку пвнчного пвденного полюсв атмосферний тиск у середньому за рк знову росте. Однак, стйк антициклональн умови збергаються переважно у Схднй Антарктид, де циклони дуже рдксн. У Арктичному басейн, навпаки, за винятком внутршнх районв пвноч Гренланд, дуже активна циклончна дяльнсть.

Фисинчук Елизавета
спасибо!!!!!!!!!!!! :) :) :) :)
Лариса
Незашто
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт