До якого виду сил належить сила пружност?ОЧЕНЬ Безотлагательно ПОЖАЛУЙСТА!!!

До якого виду сил належить сила пружност?
ОЧЕНЬ СРОЧНО ПОЖАЛУЙСТА!!!

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

При розтягу або стисканн тла у ньому виникають електричн за свою природою сили, як намагаються повернути тло до початкового стану. Так сили називають силами пружност. Вони виникають при деформацях тла.

Деформацю називають змну форми або обму тла. Вона виника в тому випадку, если рзн частини тла виконують рзн перемщення.

Деформаця, яка повнстю зника псля припинення д зовншнх сил, називаться пружною. Деформаця, яка не зника, пластичною. Видляють так види деформац: розтягу (стискання), зсуву, згину, кручення.

Закон Гука: Для пружних деформацй сила пружност прямо пропорцйна абсолютному видовженню тла. Для того щоб знайти силу пружност, треба жорстксть тла помножити на абсолютне видовження. Сила пружност спрямована в бк, протилежний деформац.

Абсолютне видовження лнйний розтяг або стиснення тла.

Жорстксть тла це величина, що показу, яку силу треба прикласти для того, щоб розтягнути тло на одиницю довжини. Вона залежить вд розмрв тла та матералу, з якого тло виготовлено. У Систем нтернацональнй жорстксть вимрються в ньютонах, подлених на метр, та позначаться лтерою k.

Причиною деформац рух одн частини тла вдносно ншо. Наслдком деформац сила пружност. Сила пружност завжди спрямована перпендикулярно поверхн дотику тл, що взамодють. Силу пружност, що д на тло з боку опори, нередко називають мощью реакц опори.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт