кому неважко скиньте реферат на тему видатн фзики учены ДАЮ 20

Кому неважко скиньте реферат на тему видатн фзики учены ДАЮ 20 БАЛОВ!!!!

Задать свой вопрос
1 ответ

1. .Пулюй укранський фзик з свтовим м'ям

2. М.Пильчиков

3. О.Смакула

4. .Р.Юхновський

Висновки Використана лтература Вступ

Сьогодн укранськ фзики посдають чльне мсце у свтовй науц, збагачуючи оригнальними та грунтовними науковими дослдженнями та винаходами. Серед тих, хто свою самовдданою працею розумом розвивав укранську фзичну науку можна назвати Йосипа Косоногова видатного фзика, творца нового способу вимрювання електрично проникност рдин для сантиметрових хвиль, Степана Тимошенка укранського професора механки, згодом 1-го з провдних учених фзикв США, Юлана Грняка спецалста у галуз фзично кнетики, Романа Цегельського, роботи якого присвячен фзиц магнетизму.

Представниками теоретично фзики Мар'ян Смолуховський та його учень Володимир Кучер, як зробили значний внесок в розвиток квантово механки. Назвати слд Дмитра Рожанського фзика, родом з Кива, члена-кореспондента АН СРСР. Його основн прац стосуються фзики електричних розрядв та радофзики.

Варто згадати також про дяльнсть фзикв членв Наукового Товариства мен Т.Г.Шевченка у Львов це саме приклад поведнки вчених, як за будь-яких обставин не забували, ким вони , де х корння кому вони повинн служити. Отже, фзики дйсн члени НТШ Вибори перших дйсних членв НТШ вдбулися 1 червня 1899 року, саме тод до складу математично природничо- лкарсько секц було обрано видатного фзика електротехнка вана Пулюя.

1. .Пулюй укранський фзик з свтовим м'ям

Народився ван Пулюй 2 свирепого 1854 року в мстечку Гримайлов Тернопльсько област в см' землеробв. Закнчивши Тернопльську гмназю, вн поступа у 1864 роц на теологчний факультет Вденського унверситету. Одночасно вдвду лекц з математики, фзики. Ц науки так захопили його, що по закнченн курсу богослов'я вн замсть вигдного сану священика обира, всупереч вол батькв, скромне звання студента флософського факультету Вденського унверситету. Завершивши в 1872 роц навчання, працю деякий час асистентом експериментально фзики цього унверситету, а з 1873 по 1875 роки асистентом-викладачем кафедри фзики, механки та арифметики Вйськово-морсько академ у м.Фуме в Хорват. Восени 1875 року вн виздить до Страсбурга, щоб в унверситет вивчати нову галузь науки електротехнку. У 1877 роц Пулюй захища з вдзнакою дисертацю дста ступнь доктора флософ Страсбурзького унверситету (спецалзаця з фзики). У 1882 ван Павлович обйма посаду технчного директора електротехнчного бюро у Вдн. Привернувши до для себя увагу винаходами та апаратами, одержу у 1884 роц посаду професора експериментально та технчно фзики у Нмецькй вищй технчнй школ у Праз, де й працював до виходу на пенсю.

Характерною рисою науково творчост Пулюя те, що об'ктом його уваги завжди були проблеми, як перебували на передньому кра фзично науки та технчного прогресу молекулярна фзика (70-т роки), катодн промен (початок 80-х), електротехнка, властивост та природа рентгенвських променв. Пулюй удосконалив технологю виготовлення розжарювальних ниток для освтлювальних ламп. 

Його лампи набагато кращ вд ламп Едсона. 

Вн перший дослдив "холодне свтло (тепер неонове).

Важливе практичне значення малюсенька запропонована Пулюм удосконалена конструкця телефонних станцй та абонентських апаратв, зокрема застосування розподльного трансформатора. 

Цей винахд Пулюя запатентували у ряд кран вропи. 

Окремим епзодом короткотривалим, проте винятково важливим у творчй бограф Пулюя були його дослдження рентгенвських променв (або Х-променв). Зокрема, за винахд конструкцю вакуумно лампи в 1881 роц на мжнароднй виставц в Париж вн здобува србну медаль. 

Особливо слд пдкреслити, що свою "рентгенвську трубку вн сконструював за 14 рокв до вдкриття Х-променв Рентгеном.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт