Як речовини найкращими делектриками де х застосовують?

Як речовини найкращими делектриками де х застосовують?

Задать свой вопрос
1 ответ
Делектрик (золятор) речовина, середовище, матерал, що практично не проводить електричний струм. Основна властивсть делектрика поляга в здатност поляризуватися в зовншньому електричному пол. Концентраця вльних носв заряду в делектрику не перевищу 108 см3.

Розглянемо детальнше процеси в делектрику, вмщеному в зовншн електричне поле, наприклад, мж рзнойменно зарядженими електродами.

У одн групи делектрикв, званих неполярними, при вдсутност зовншнього (главного) поля позитивно плохо заряджен частинки, що входять в молекули (атоми), як би врвноважують один 1-го (власне поле вдсутн); молекули х електрично нейтральними або неполярними (рис. 1, а). У таких делектрикв пд дю зовншнього поля вдбуваться змщення електричного центру негативних зарядв (електронв) назустрч напрямку поля (рис. 1, б). З точки зору електричних властивостей така молекула в зовншньому пол може розглядатися як диполь, тобто пара рзнойменних точкових зарядв +q -q (рис. 1,в), як знаходяться на невеликй вдстан l один вд 1-го (плече диполя). Заряди, що утворюють дипол делектрика, називають повязаними, а добуток заряду q на плече l називаться електричним моментом диполя:

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт