чим вдрзняються яйли вд полонин

Чим вдрзняються яйли вд полонин

Задать свой вопрос
1 ответ

Мохи водорост належать до Королевства рослин. Обидва класи були еволюцйними ступенями, як треба було пройти Флор, щоб здивувати людину ггантською секвою, квтучою орхдею або румяним яблуком, завислим над Ньютоном. У чому ж рзниця мж мохами водоростями?

Мохи

Мохи представниками вищих спорових рослин, нарвн з папоротями, хвощами плаунами. Нхто з представникв ц групи не цвте, не продуку плоди або насння. Вони розмножуються безстатевим способом, виробляючи спори, або статевим, але процес заплднення можливий лише за наявност вологого середовища. Найпоширеншими представниками мохв зозулин льон, сфагнум, полтркс волосоносний, брразум, дкран еропус.

У зовншнй будов мохв сну рзниця мж особинами статевого безстатевого поколння особинами, що несуть чоловч жноч статев клтини. Тому мохи вдносять до дводомних рослин. жноч, чоловч особини мають стебло, яке густо укрите листками. Верхн листки традцонних яскраво-зеленоватого кольору через наявнсть хлорофлу, нижн зазвичай жовто-бур через руйнування пгменту в умовах недостатньо освтленост. Корння у мохв нема. До рунту вони крпляться ризодами, багатоклтинними волосоподбнми вдростками. Ризоди закрплюють рослину в рунт беруть участь у поглинанн мохом поживних речовин. Але т ж поживн речовини можуть надходити в рослину через нш органи.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт