Чому в карпатах поширен корисн копалини як магматичного так и метаморфчного

Чому в карпатах поширен корисн копалини як магматичного так и метаморфчного походження

Задать свой вопрос
1 ответ
Корисн копалини осадового походження поширен переважно в межах тектончних западин плит платформених областей, а також передгрських крайових прогинв. Тобто вони характерн для структур, як в минулому були басейнами нагромадження осадового матералу, що зносився з прилеглих територй. 
   Магматичн та метаморфчн породи потрбно шукати в горах з слдами вулканчних процесв, а також у кристалчних щитах, де близько до поверхн залягають давн магматичн та метаморфзован породи. Формуються хн родовища, як верховодило, на стиках лтосферних плит. Наприклад, на континентах у мсцях розвитку рифтових зон утворюються родовища марганцю, залза та мд. У зон зткнення материкових лтосферних плит виникають поклади мд, срки, урану. 
   До их належать у бльшост випадкв рудн корисн копалини, а також графт, алмази тощо. Утворюються вони в результат остигання магми у трщинах земно кори, метаморфзац магматичних чи осадових порд пд впливом високо температури тиску. 
   У границах Украни давн магматичн метаморфчн породи виходять на поверхню або залягають на невеликих глибинах Укранського кристалчного щита. З метаморфзованими архейськими та протерозойськими породами цього масиву пов'язан велик поклади залзних руд (Криворзьке, Кременчуцьке, Блозерське, Керчинське родовища), нкелю (Побузьке родовище), титану (центральна частина Приднпровсько височини), урану (пвденна частина Приднпровсько височини). Метаморфчного походження значн поклади графту (Завалвське родовище). З явищами вулканзму викидами гарячо води трщинами земних надр пов'язан свинцево-цинков та ртутн руди Донбасу, свинцево-цинков Закарпаття. 
   В Укран розвдано 90 видв корисних копалин, як зосереджено майже у 8 тис. родовищ. 
   При господарському аналз корисних копалин прийнято класифкацю корисних копалин за походженням - паливн, рудн, нерудн. 
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт