Охарактеризуйте географю видобутку нафти в свт! Срочнооо! Даю 40 балв!

Охарактеризуйте географю видобутку нафти в свт! Срочнооо! Даю 40 балв!

Задать свой вопрос
1 ответ

Нафтопошуков роботи являють собою послдовнсть успхв розчарувань першопроходцв, ведених або досвдом, або за вдсутнстю останнього вдвагою досягненнями технчного прогресу. Успшне освоння нових територй або повернення в стар райони завжди результатом поднання конструктивних дей, вмлого використання технчних засобв, знань, досвду пдпримливост.

Свтов розвдан запаси нафти оцнюються в 9095 миллиардов. т, а прогнозн запаси складають 250270 миллиардов. т. Родовища нафти знаходяться в рзних районах свту, проте розподл х за кранами регонами вкрай нервномрний. Найбльш нафтов родовища розташован в арабських кранах Близького Середнього Сходу (Саудвська Аравя, Кувейт, рак), Пвнчно Африки (Лвя, Алжир), а також в ран, ндонез, деяких районах Пвнчно Пвденно Америки.

Понад 85% нафти видобуваться на найбльших родовищах, загальна чисельнсть яких склада близько 5% всх родовищ. 30 родовищ нафти мають видобувн припаси, що перевищують 500 млн. т, вдносяться до родовищ-ггантв.

Найбльш родовища нафти (у дужках вказан початков видобувн запаси): Гавар (10,1 млрд. т), Сафаня-Хафдж (4,1 миллиардов. т) Манфа в Саудвськй Арав (1,5 миллиардов. т); Бурган в Кувейт (9,9 миллиардов. т); Болвар (4,8 миллиардов. т) Лагунльяс (1,5 миллиардов. т) у Венесуел; Румайла (2,7 миллиардов. т) Кркук (2,2 млрд. т) в раку; Ахваз (2,4 миллиардов. т), Марун (2,2 миллиардов. т), Гачсаран (2,1 миллиардов. т), Ага-Джар (1,9 миллиардов. т) Абхайк (1,7 миллиардов. т) в ран; Чиконтенек (1,6 млрд. т) у Мексиц.

Промисловий видобуток нафти з земних надр почався у XIX столтт. Нафта видобувалася кустарним способом, в основному за допомогою колодязв. Основними районами нафтовидобутку були Бакинський в Рос Пенсльванський у США. З 1860 р. почався перехд до видобутку за допомогою бурових свердловин. З появою бурових установок пов'язують початок розвитку нафтовидобувно промисловост. У цей перод значно розширилося коло кран, як видобувають нафту.

На початку ХХ столття нафта видобувалася вже в 19 кранах. Географя видобутку нафти стотно розширилася псля друго свтово вйни. У 1945 р. число нафтовидобувних кран збльшилося до 45, в 1975 р. до 75, а у 1980 р. нафта природний газ видобувалися вже майже у 80 кранах свту.

У 19501975 рр. свтовий видобуток нафти кожн 10 рокв подвоювався, проте потм темпи зростання нафтовидобутку помтно знизилися.

нтенсивний розвиток газово промисловост почався в 60-х роках XX столття.

Свтов розвдан запаси естественного газу перевищують 60 трлн. м3, а прогнозн запаси оцнюються в 200 трлн. м3. Найважливш родовища природного газу Панхандл-Хьюготон у США, Слохтерен у Ндерландах, Хасс-Рмель в Алжир, Парс Канган в ран, Уренгойське, Харасавейське, Ямбурзьке Ведмеже в Захдному Сибру, Газл та Шатлик у Середнй Аз.

снують родовища естественного газу, як вдособленими скупченнями, не пов'язаними з ншими корисними копалинами, так зван газоконденсатн родовища, де у газ розчинен рдк вуглеводн. З газоконденсатних родовищ одночасно видобувають газ конденсат (рдк вуглеводн). В умовах пластв газ конденсат знаходяться в однй газовй фаз, тод як у нафтових пластах легк, важк вуглеводн знаходяться в рдкй фаз.

До найбльших газоконденсатних родовищ вдносяться Оренбурзьке, Уренгойське Заполярне в Захдному Сибру, Парс Канган в ран.


Игорь Колниборотский
Дякую,можливо ще знаш географю видобутку вуглля в свт?
Иссерлина Любовь
добре зараззгадаю
Олег Гацман
зараззгадаю
Запецкая Виктория
да шо з пробелом
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт