Пояснть закономрнсть поширення грунтв на територ Украни

Пояснть закономрнсть поширення грунтв на територ Украни

Задать свой вопрос
1 ответ

На поширення вплива:клмат, рельф,склад грських порд,залягання рунтових вод.Склад рослин.

1) у Прикарпатт; 2) Закарпатт; 3) на схилах Карпатських гр. Пояснть

причини вдмнностей.

Пд впливом дяльност людини нередко вдбуваться змивання верхнього родючого шару рунтв, зменшення вмсту дерну, що призводить, наприклад, до перетворення чорноземв середньогу-мусних на малогумусн.

2 рунтов ресурси та х охорона

рунтов ресурси це рунтовий покрив, який може бути використаний людиною для вирощування культурних рослин (передусм для ведення сльського господарства). Особливо важливою для сльськогосподарського виробництва родючсть рунтв.

Серед усх рунтв Украни, що використовуються в землеробств, 2/3 площ становлять рзн види чорноземв, 1/6 ср лсов рунти, 1/14 дерново-пдзолист, 1/25 мрачно-капгганов рунти.

До явищ, як погршують яксть рунтв, крм водно та втрово ероз належить засолення рунтв, характерне для пвденно рвнинно частини Украни. У пвнчнй частин Украни велик масиви заболочених, перезволожених кислих рунтв, причому площа останнх невпинно зроста.

Рзн рунти мають рзну родючсть потребують мелорац. Розрзняють так види мелорацй: водн (зрошення, осушення), хмчн (внесення речовин, що роблять рунти менш кислими чи засоленими), лсотехнчн. Водна мелораця дерново-пдзолистих болотних рунтв поляга в осушенн, чорноземв пвденних каштанових рунтв у зрошенн земель, хня хмчна мелораця, вдповдно, у вапнуванн й гпсуванн. Понад 1/3 площ орних земель Украни порушено ерозю.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт