поможть з завданням

Поможть з завданням

Задать свой вопрос
1 ответ

Крайн точки материка враз: на пвноч мис Челюскн, 7743' пн. ш., на пвдн мис Пай, 116" пн. ш., на заход мис Рока, 934' зх. д., на сход мис Дежньова, 16940' зх. д. Ряд полуостровв на пвденному сход враз розташований у Пвденнй пвкул. вразю омивають так океани: на заход Атлантичний, на пвноч Пвнчний Льодовитий, на пвдн ндйський, на сход Тихий, хн окранн моря. На пвденному сход австрало-азйськ моря вдокремлюють Азю вд Австрал, на пвнчному сход Берингова протока вд Пвнчно Америки, на пвденному заход Гбралтарська протока, Середземне Червоне моря вд Африки, з якою вразя з'днуться Суецьким перешийком.

вразя ма надзвичайно густу рчкову мережу. Бльшсть больших рчок знаходиться в Аз. Для враз отличительна найбльша площа басейнв внутршнього стоку. Розходження у режимах рчок враз обумовлене рзномантнстю клматичних умов континента.

Басейн Атлантичного океану

До басейну Атлантичного океану належать рчки Захдно, Пвденно частково Схдно вропи. Рчки Захдно Пвденно вропи здебльшого починаються у горах. На заход вропи розвинута густа мережа рчок багато прсних озер. На крайньому заход, в област морського клмату, рчки не замерзають повноводн цлий рк. Найбльша з их Сена. До рчок, що замерзають на короткий час, належать Всла, Одра, Ельба. Найбльш рчки басейну Атлантичного океану Дунай, Рейн, Днпро.

Басейн Середземного моря

Рчки, що впадають у Середземне море, зазвичай, коротк неглибок. Ултку рчки млють, а багато з них пересиха. Особливо багато озер на пвнчному заход вропи. Велика частина з их ма льодовиково-тектончне походження. Найбльш серед их Ладозьке, Онезьке, Венерн, Веттерн. У Центральнй вроп знаходяться озера тектончного походження це Боденське озеро, Женевське, Балатон та нш. На пвденному сход вропи розкидан залишков озера.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт