приклад поширення термальных вод

Приклад поширення термальных вод

Задать свой вопрос
1 ответ

До областей поширення родовищ термальних вод вдносяться: вулканчне кльце басейну Тихого океану, Альпйський складчастий пояс, рифтов долини материкв, серединно-океанчн хребти, платформн занурення й передгрн крайов прогини.

По свому походженню родовища термальних вод можна пдроздлити на два типи, що рзняться способом переносу теплово енерг.

Перший тип утворюють геотермальн системи конвекцйного походження. Це райони розташування сучасних або нещодавно погаслих вулканв, де на поверхню виходять не тльки гаряч води, але й пароводяна сумш з температурою до 200 С и бльше. На сьогодншнй день вс геотермальн електростанц працюють у районах сучасного вулканзму: Калфорня; Серро Присто; Мексика, дальго; Сан-Сальвадор; Чил, Атакама; сландя; Араак-Лак; Лардерелло, Монте-Амиата; Угорський басейн; Айдин-Денизл; Кавказ; Суматра; Ява; Папуа- Нова Гвнея; Нова Британя; Фдж, Нов Гебриди; Вайракей, Вайотапу; Флппни; Японя; Рося, Камчатка.

До родовищ конвекцйного типу вдносяться також гдротермальн прояви так званих рифтових зон, що характеризуються активним тектончним режимом помрковано пдвищеними геотермчними граднтами - 45-70 С/км. Рифтов зони й пов'язан з ними термоаномал, як верховодило, простираються на величезн вдстан. Наприклад, Пвнчно-Мексиканський басейн термальних вод простягнувся на 1,5 тис. км, вд пвнчно-схдно частини Мексики до Флориди. Одна з свердловин тут з глибини 5859 м да пароводяну сумш з температурою 273 С, причому цей флюд виходить при високому тиску.Другий тип геотермальних родовищ утвориться при переважному кондуктивному прогрв пдземних вод, зосереджених у глибоких платформних западинах передгрних прогинах. Вони розташовуються в невулканчних районах характеризуються нормальним геотермчним граднтом - 30-33 С/км.

Пдрахунки припасв термальних вод рунтуються на наявних даних про об'ми гравтацйних вод, що мстяться у шарах, об'мах самих водоносних горизонтв колекторських властивостей грських порд, що х складають. Запаси термальних вод являють собою загальну кльксть виявлених термальних вод, що перебувають у порах трщинах водоносних пылай-парасолв, що мають температуру 40-200 С, мнералзацю до 35 г/л глибину залягання до 3,5 тис. м вд денно поверхн.

Яна Буянкова
Спасибо
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт