Безотлагательно!!!!!!!!!!!! привидите образцы влияния западной и восточный культур на Азербайджан(в

Безотлагательно!!!!!!!!!!!! привидите образцы воздействия западной и восточный культур на Азербайджан(в области экономики,культуры,архитектуры,образования и т.д)

Задать свой вопрос
1 ответ

Культура Азербайджану культура людв наций, що проживали проживають на територ Азербайджану держав, що снували на територ сучасного Азербайджану. Розвиток культури на територ Азербайджану вдобразив його насичену полтичними вйськовими потрясннями сторю положення на шляхах, що з'днували Схд з Заходом.

У XIVXV ст. з початком формування азербайджанського тюркомовного етносу главного народу, що населя Азербайджан, виника його культура, яка спочатку не малюсенька свох стабльних центрв, досить важко для даного часу вдокремити вд османсько культури. У XV столтт формуються два центри азербайджансько культури Пвденний Азербайджан Рвнинний Карабах, як остаточно склалися вже пзнше, в XVIXVIII ст. Говорячи про виникнення азербайджансько культури саме в XIVXV ст., слд мати на уваз, насамперед, лтературу та нш частини культури, органчно пов'язан з мовою. Що стосуться матерально культури, то вона залишалася традицйною псля тюркизац мсцевого населення. Ставши самостйною, азербайджанська культура зберегла тсн зв'язки з ранською та арабською. Вони скрплювалися спльною релгю, загальними культурно-сторичними традицями[1].

Археологчн знахдки та збережен матеральн пам'ятки свдчать про культурний розвиток проживаючих на територ Азербайджану народв як в досторичний (знахдки в Гобустан), так в албанський пероди (храми в селах Кум Лекит)[2]. З поширенням сламу протягом багатьох столть розвиваться мусульманська культура, будуються мечет, медресе, мавзоле, розвиваються переважно орнаментальн форми декоративного мистецтва. Входження до складу Рос на початку XIX столття позволило народам, як живуть на територ Азербайджану долучитися до росйсько через не до свтово культури. Корнний перелом намчаться в культурному розвитку Азербайджану в радянський перод. XXI столття вдзначаться модернзацю Азербайджану в культурнй сфер

Полина Шакмаева
спасибо
Vasilij Mamjan
можно на российском,пожалуйста?
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт