Чинники як вплинули на международн економчн вдносини

Чинники як вплинули на международн економчн вдносини

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Питання про те, як спввдносяться мж собою економка полтика (адже саме про це у нас фактично йде в даному випадку мова), з повним правом можна вднести до числа фундаментальних методологчних заморочек, над якими ламали голови багато представникв кращих умв людства. Завдання дйсно не з легких, особливо з урахуванням того факту, що економчне, полтичне (до реч, так само як соцальне, деологчне т.д.) в певному сенс не бльш нж яксь абстрактно-теоретичн поняття, що використовуються для позначення рзних проекцй, за допомогою яких ми намагамося охарактеризувати реальну суспльну життя. Остання за большим рахунком диний, комплексний, цлсний процес розвитку, в рамках якого видлення окремих самостйних складових можливе злее з розумною часткою условност1.

Отже, економчна дяльнсть не може здйснюватися поза вдомих полтичних рамок, а полтичн процеси не проткають поза певного економчного простору. Це в повнй мр стосуться мжнародного компоненту названих вдносин. Розвиваючись в нерозривному зв'язку взамод один з одним, зовншньополтична та зовншньоекономчна сторони життя суспльства надають один на 1-го безпосередн постйний вплив. Ось злее два приклади, що пдтверджують цю тезу.

В кнц 1950-х рр. найбльшими торговими партнерами СРСР в захднй пвкул були Аргентина США. Задамося питанням, чи змогли назван крани зберегти сво позиц в першй половин 60-х рр. якщо нема, то яку державу зайняло в зазначений перод лдируюче положення в цьому рейтингу? Починаючи з 1960 р у зовншнй торгвл СРСР з кранами регону вдбулася безумовна переорнтаця - на перше мсце висунулася Куба. Якщо в 1959 р радянсько-кубинський товарообг становив лише 6,7 млн руб. (Проти 40,2 млн руб. Радянсько-аргентинського 39,1 млн руб. Радянсько-американського), то в 1960 р - вже 160,6 млн, а в 1961 р - 539,0 млн руб., Перевищивши показники радянсько-американського радянсько-аргентинського товарообгу вдповдно в 8 19,7 раза2. Пояснення таких рзких коливань слд шукати аж няк не в економчнй сфер. Кубинська революця 1959 р змнивши полтичну вйськово-стратегчну ситуацю не тльки в район Карибського моря, але у всй захднй пвкул, викликала в кнцевому пдсумку перерозподл потокв мжнародно торгвл.

В останн роки в Захднй вроп луна все бльше голосв на користь необхдност-проведення провдними кранами регону значно бльш узгоджено та виразно зовншньо полтики. Причина здесь не тльки, а може бути, не стльки в змн розстановки сил на мжнароднй арен в результат закнчення холодно вйни, скльки в вдчутний прогрес у справ економчно нтеграц, що виводить вропейський альянс на яксно новий рвень розвитку. Виниклий на цй основ розрив мж економчною полтичною постасями нтеграц 100, на думку практчес-

1 За досить обгрунтованим думку цлого ряду дослдникв, тсне переплетення в реальному житт економчних,

полтичних, деологчних та нших факторв наклада певн, а норою вельми значн обмеження на можли

ност чисто економчно теор або чисто полтолог. Вихд прихильники дано точки зору бачать у проведенн

мждисциплнарних дослджень, як об'днують представникв рзних галузей суспльствознавства. Див., Напр .: Spero J.E. The Politics of International Economic Relations. 3d edition. St. Martin's Press. New York, 1985.

Изъяснение:

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Массовая доля целлюлозы в древесине составляет 50%. Какая масса спирта может

Химия.

помоги мне пожалуста прш 869*(61124-488*125)-50974

Математика.

по шкале высот определить ,в каком направлении происходит понижение релефа уральских гор

География.

Помогите пожалуйста написать Сочинение Овчинникова "победитель'

Литература.

Здравствуйте. Нужен цитатный план испытания лётчика в лесу главы2-13 по повести

Разные вопросы.

Я хочу найти решение и ответ для этой задачи и получить

Математика.

Здравствуйте Меня зовут Виталий, я AdOps-аналитик компании  Adfinity.pro Заинтересовал ваш проект obrazovalka.com Думаю сможем увеличить

Разные вопросы.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

мне очень срочно нужно сочинение по рассказу экспонат номер по дной

Литература.

В семье из трех человек три электронных устройства: ноутбук, планшет и

Разные вопросы.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт