Як клматичн умови вплинули на органчний свт Пвнчного - льодовитого та

Як клматичн умови вплинули на органчний свт Пвнчного - льодовитого та ндйського океанв?
Помогите пожалуйста!!!

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

Характерн особливост органчного свту Пвнчного Льодовитого океану пояснюються сворднстю його формування в суворих природних умовах. Ц особливост полягають у вдноснй бдност видового складу флори фауни, яка зроста з заходу на схд в вразйському сектор, в наявност загальних видв з Атлантичним океаном Тихим океаном в прилеглих до их акваторях в невеликй клькост ендемкв (всього 18% видв).

Флора фауна океану представлен не набагато бльше нж 3000 видв, з яких лише 540 ендемками. Яксна розматсть бологчна продуктивнсть дуже рзн: найбльш в приатлантичних акваторях, найменш в центр Арктичного басейну. Збднення флори фауни в вроазатсько морях спостергаться з заходу на схд вд Норвезького Баренцового морв до Чукотському. У мор Бофорта рзномантнсть видв зроста завдяки проникненню в нього тихоокеанських видв.

Вертикальний розподл органзмв на шельф сибрських вропейських морв у власне Арктичному басейн в естуарних-арктичних водах неоднаково. У верхнй частин шельфу до глибини 2-5 м бомаса в 2-3 рази бльше, нж на глибин 10-20 м. Важкодоступнсть, суворсть клмату, наявнсть льодв, складнсть органзац робт дос не дозволяють дати повну характеристику органчного свту Льодовитого океану, так як умови снування живих органзмв в центральних частинах рзко вдрзняються вд окранних морв (особливо шельфу), де вони бльш-менш добре вивчен.

Фтопланктон складаться з бльш нж 240 видв. У водах Пвнчного Льодовитого океану тльки 18 видв водоростей чисто арктичн. Найбльша кльксть водоростей в Гренландському мор (на заход 153 види, на сход 143), найменше в море Лаптвих (всього 16). Найбльш обширно представлен дстомея, ламнаря фукусови.

Переважним видом зоопланктону рачки (копеподи). У Баренцовому Блому морях клька видв молюскв ракоподбних. У морях Пвнчного Льодовитого океану мешка бльше 150 видв риб, частина з яких ма промислове значення.

Изъясненье:

Andrjusha
Огромное спасибо!!!
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт