Протяжнсть Польши у градусах км

Протяжнсть Польши у градусах км

Задать свой вопрос
1 ответ

Польща, Республка Польща[4][5] (пол. Polska, Rzeczpospolita Polska) держава у Центральнй вроп, унтарна парламентська республка, що ма в свому склад 16 воводств. Польща ма державний кордон з смома кранами вропи: на пвнчному сход вона границу з Росю (Калннградська область) та Литвою, на сход з Блоруссю та Украною, на пвдн з Чехю та Словаччиною, на заход з Нмеччиною. На пвноч Польща омиваться водами Балтйського моря. Столиця Польщ м100 Варшава.

Площа Польщ становить 312 679 км, населення становить близько 38 млн осб, вона дев'ятою державою вропи за площею та восьмою за населенням. Близько 61 % населення прожива у мстах, найбльшими серед яких Варшава, Кракв, Лодзь, Вроцлав та Познань[6]. Офцйною мовою польська.

Польща ндустрально-аграрна крана. Основою польсько економки промисловсть, а саме машинобудвна, металургйна, грнича та хмчна промисловсть. Вагому роль вдгра й сльське господарство: крана большим виробником картопл, пшениц, яблук та хмелю, розвинене свинарство, птахвництво та скотарство[6]. Грошовою одиницею злотий.

Польська держава виникла наприкнц тисячолття н. е. В 1569 роц в мст Люблн укладаться угода, результатом яко об'днання Польського королвства та Большого Князвства Литовського в дину державу Рч Посполиту. Об'днана держава проснувала до кнця XVIII столття, если земл Реч Посполито були роздлен мж Росю, Австрю та Пруссю. До 1918 року польськ земл входили до складу Рос, Австро-Угорщини та Нмеччини. Псля закнчення Першо свтово вйни Польщу проголошено незалежною державою. Офцйною датою проголошення незалежност вважаться 11 листопада 1918 року.

Польща членом багатьох мжнародних органзацй, зокрема ООН, МВФ, вропейського союзу, НАТО, ОБС, Ради вропи тощо.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт