як природн умови в ндйському океан?

Як природн умови в ндйському океан?

Задать свой вопрос
1 ответ
Клмат води. У розподл температури вод ндйського океану також чтко простежуться зональнсть. З вддаленням вд екватора тропкв до високих широт води стають дедал холодншими. Прибережн тропчн води ндйського океану найтеплш у Свтовому океан. Так, температура вод у Червоному мор та Перськй затоц становить +34С +35С, а бля сберегалв Антарктиди -1,8С.
Вд температури води залежить температура повтря. Найкраще повтря прогрваться в екваторальних тропчних широтах, де його температура впродовж року становить +27С +32С, а на пвноч Аравйського моря Бенгальсько затоки влтку досяга +40С.
Широтна зональнсть добре помтна також в розподл атмосферних опадв над океаном. В екваторальних широтах тут випада за рк близько 3 000 мм опадв. У район тропкв у Червоному мор, Перськй затоц, на пвноч Аравйського моря х кльксть не перевищу 100 мм за рк.
Спввдношення опадв випаровування вплива на солонсть вод ндйського океану. Якщо на екватор вона становить 34%о, то у тропчному пояс 37%о. У Червоному мор, де сух гаряч втри з материка зумовлюють надзвичайно високу випаровувансть, спостергаться найвища солонсть океанчних вод у свт близько 42%о.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт