позитивн й негативн риси економко-географчного положення нiмеччини

Позитивн й негативн риси економко-географчного положення нiмеччини

Задать свой вопрос
1 ответ

Територя - 356,9 тис. Км2.Населення - 80,767 млн осб. (2000 р.)Столиця - Берлн.

Географчне положення, загальний огляд

ФРН - держава в Центральнй вроп. Воно границу Ндерландами, Бельгю, Люксембургом, Францю, Швейцарю, Австрю, Чехю, Польщею, Даню.У розвитку крани важливу роль зграли особливост ЕГП: розташування в центр вропи в оточенн економчно високорозвинених держав, на перетин больших транспортних колдунстралей, приморське положення.В сучасних кордонах Нмеччина утворилася шляхом об'днання в жовтн 1990 р двох держав - ФРН НДР - до складу ФРН увйшли 5 земель НДР Схдний Берлн. Територя крани в итог цього зросла на 43%, а населення - на 27%.ФРН - парламентська республка. За территори-ально-полтичного устрою - федераця, що складаться з 16 земель.Виконавча влада в кран належить федеральному уряду, президент викону в главному представницьк функц.

Природн УМОВИ ресурси

 Природн умови крани рзномантн. Поверхня пдвищуться в главному з пвноч на пвдень. За нравом рельфу в нй видляють 4 основн райони: Пвнчно-нмецькй низовин, Середньо-нмецьк пылай (Шварцвальд, Швабський Альб, Франконский Альб, Рейнськ Сланцев пылай). Баварське плоскогр'я Альпи. На рельф крани вплинули заледенння морськ трансгрес.Серед кран зарубжно вропи ФРН видляться припасами вуглля (1-е мсце) - в основному в Рурському, Саарську, Аахенський басейнах.Досить велик родовища естественного газу знаходяться на пвноч ФРН.Припаси залзно руди , але яксть х низька. На Пвноч Нмецько низовини знаходяться значн поклади кам'яно сол. припаси солей калю магню.Клматичн умови крани - клмат перехдний вд морського до континентального - сприятлив для проживання населення ведення господарства.Велике господарське значення мають рчки - Рейн, Емс, Везер, Ельба, Дунай.Близько 30% територ покрито лсами, але вони - вторинн, первинн лси в кран удобно не збереглися.

населення

 За населенню ФРН посда перше мсце в Захднй вроп. Для крани отличительно зниження народжуваност та природного приросту населення (особливо в схдних землях). Коефцнти народжуваност смертност рвн (близько 1%), але чисельнсть населення зроста за рахунок припливу ммгрантв з Пвденно вропи, Аз.Середня щльнсть - 227 чол. / Км2.Переважна бльшсть жителв - нмц, ммгрантв до часу возз'днання крани налчувалося понад 5 млн. Чоловк, х чисельнсть збльшуться.Переважна релгя - християнство (католицизм протестантство); з нших релгй поширений слам.Рвень урбанзац - 87%.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт