ПОМОГИТЕ ОЧЕНЬ НУЖНО!Складть порвняльну характеристику двох природних зон Украни:

ПОМОГИТЕ ОЧЕНЬ НУЖНО!
Складть порвняльну характеристику двох природних зон Украни: лсостепово степовох...

Задать свой вопрос
1 ответ
У порвнянн з ншими зонами Украни Степ одержу найбльшу кльксть сонячного тепла, але найменшу кльксть осадкв. з заходу на схд температури счня змнюються вд -2 до -9 С , температури лип-ня вд +20 до +24 С. Рчна сума опадв зменшуться з пвнчного заходу на пвденний схд вд 450 до 300 мм. Це причиною маловодност степових рчок.
Природних лсв у Степу дуже малюсенько. Вони ростуть переважно в бал-ках (байрачн дубов лси), у заплавах рк (заплавн лси), на пщаних терасах (соснов лси). й штучн лсов масиви. Повсюдно в Степу ство-рено лсов полезахисн смуги.
Степ очень змнений людиною. Природна рослиннсть збереглася в заповдниках, на схилах рчкових долин балок,
У пвнчних районах лучн степи з пишним рзнотрав'ям (конюшина, шавля, сон-травка та н.) степовими злаками. рунти звичайн чорно-земи, типов чорноземи. Отдал на пвдень рзнотравно-типчаково-кови-лов степи на звичайних чорноземах поступово переходять у типчаково-ковилов на пвденних чорноземах. Ще дал на пвдень сух степи з роз-рдженим травостом з злакв, полину, солянок на каштанових рунтах.
Тваринний свт: крм численних дрбних гризунв у степу живуть землерийки, кроти, слпц. Бабак звичайний зараз збергся тльки в Лу-ганському заповднику та у двох заказниках Харквсько област. Харак-терн для степу ховрашки, зустрчаються ласка, горностай, степовий тхр, борсук, лисиця та н., з птахв жайворонки, перепели, курпки, рдко дрохви, орли.
Рлля в стопу склада 75% земляного фонду. Лсостепова зона Украни
Лсостепова зона простяглася вд Прикарпаття до Середньоросйсько височини. Пвнчна межа (з Полссям) проходить поблизу Львова, Ше-петвки, Житомира, Кива, Нжина, Глухова, а пвденна по лн Ананьв Знам'янка Олександря Красноград Балакля Куп'янськ.
Рельф Лсостепу рзномантний. На Правобережж зона займа Волино-Подльську Приднпровську височини, на Лвобережж частину Приднпровсько низовини вдроги Середньоросйсько височини.
Зональними типами грунтв ср лсов рунти (пд лсовими маси-вами), а також типов чорноземи (пд лучним рзнотравним степом). У заплавах рчок поширен лучно-чорноземн рунти, Клмат Лсостепу помрно континентальний. з заходу на схд счнев температури змнюються вд -5 до -8 С, липнев вд +18 до +22 С. На заход випада 550-750 мм, на сход 450 мм опадв на рк. Густота рчково стки зменшуться з заходу на схд.
У Лсостепу переважають широколистн лси, головним чином дбро-ви. Бук утворю велик масиви на крайньому заход. Граб характерний для лсв Приднпровсько височини. На Лвобережж домну дуб з домшкою клена, липи, ясена. Соснов сосново-дубов лси займають пщан тераси рчок.
Ландшафти Лсостепу сильно змнен людиною. За останн сторччя лсистсть зменшилася вд 40-50 до 5-10%. Середня розорансть Лсо-степу склада 75%, а на Лвобережж навть 90%. Природн умови сприятлив для вирощування пшениц, кукурудзи, гречки, цукрового буряка багатьох нших культур.
Для Лсостепу характерним поднання тваринного свту Полсся Степу. У лсах водяться лбсь, бешеный кабан, козуля, вовк, барсук, куниця, блка. На степових длянках типов тварини заць-русак, лисиця, гри-зуни (ховрашки, хом'яки, миш); з птахв сра курпка, перепел.
Лсостеп Украни подляться на чотири фзико-географчн провнц: Захденьке-Укранську, Днстровсько-Днпровську, Лвобережне-Днпров-ську, Середньоросйську. 
Степова зона Украни
Степова зона займа близько 40% територ Украни. На пвноч Степ межу з Лсостепом по лн Ананьв Знам'янка Олександря Красноград Балакля Куп'янськ. Степ охоплю Причорноморську низо-вину, пвденн частини Приднпровсько височини та Приднпровсько ни-зовини, Донецьку Приазовсь


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Во сколько раз число атомов кислорода в земной коре больше числа

Химия.

Составить монолог от имени дневника двоечника 7-10 предложений

Русский язык.

Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Определить предложения какие они по цели высказывания и по интонации

Русский язык.

"Три толстяка" Называли эту площадь Площадью Звезды последующей причине.

Русский язык.

на одной грядке коротышки посадили 3 ряда морковок по 8 штук

Разные вопросы.

эссе на тему какое образование дается в каждой семье

Қазақ тiлi.

Put the verb in brackets into the Present Indefinite. 1The Volga ,

Английский язык.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт