сторичне значення русько трйц

сторичне значення русько трйц

Задать свой вопрос
1 ответ

Найвищою сторичною заслугою Русько трйц перед рухом нацонально вдродження галичан вважаться видання альманаху Русалка Днстрова (1837), в якй уперше в стор лтератури в Галичин був використаний народний укранська мова, тим самим отримано потужний поштовх розвитку укрансько народно лтератури в кра.


дея слов'янсько взамност, яка пронизувала Русалку Днстровську, рднить з поемою Яна Коллара Slavy dcera (1824). Вплив на освту "Росйсько Трйц" мав також нший чеський славст Ян Ковбек. "Русалку Днстрову" австрйська влада заборонила.


Завдяки зусиллям Ф. Я. Головацького в Галичин вперше познайомилися з творчстю росйських поетв письменникв, зокрема, з творами Ломоносова, Пушкна, Лермонтова, Державна. У 30-т роки встановилися мцн контакти мж "росйською Трйцею" нтелгенцю з Рос. З взитами до "галицьких будителв" Головацького, Шашкевича Вагилевича прижджали багато росйських нтелектуалв. "Росйська Трйця" пдтримувала тсн зв'язки з М. П. Погодним, н. . Надждним, П. В. Крвським, . . Срезневським, О. М. Бодянським, Д. М. Княжевичем багатьма н. завдяки зусиллям М. П. Погодна, учасники гуртка Руська трйця стали поширювати в Галичин лтературу росйською мовою, за що зазнали репресй з боку австрйського уряду.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт