Тоталтарн режими в вроп 20-30роках

Тоталтарн режими в вроп 20-30роках

Задать свой вопрос
1 ответ
Тоталтаризм це режим всеохоплюючого репресивного примусу громадян до виконання владно вол, цлковитого державного контролю за дяльнстю окремих громадян, х об'днань, соцальних груп та нститутв.
Соцальну базу тоталтаризму складають маргнальн та люмпензован групи соцальн прошарки, як виникають в нових економчних умовах як найбльш сприятлив до пропаганди тоталтарних дей. Полтичними провдниками тоталтаризму масов вождистськ парт, як виникли у першй чверт XX ст. прагнули до моноползац державно влади, претендуючи водночас на творення нового свту або нового свтового порядку. Таким чином, за наявност необхдних разумов приходу до влади тоталтарних партй тоталтаризм з галуз теоретичних уявлень перетворювався в реальну полтичну практику. Протягом 20-30-х рокв, а потм друго половини 40-х рокв тльки в вроп тоталтарн наближен до их режими були встановлен у 17 кранах з 27.
Залежно вд пануючо деолог, яка вплива на змст полтично дяльност, тоталтаризм може бути представлений як комунзм, фашизм нацонал-соцалзм. сторично першою класичною формою тоталтаризму став комунзм. Комунстичний тоталтаризм виник псля Велико Жовтнево революц 1917 р. в Рос. Другим рзновидом тоталтарних полтичних систем фашизм. Виника в тал в 1922 р. талйський фашизм ставив за мету дяльност не побудову нового суспльства, а вдродження велич талйсько нац Римсько мпер. Третй рзновид тоталтаризму нацонал-соцалзм. Як реальний полтичний суспльний устрй вн виник у Нмеччин в 1933 р. Нацонал-соцалзм ма багато спльного як з фашизмом, так з комунзмом. Але, якщо мета дяльност комунств побудова комунстичного суспльства, фашиств вдродження Римсько мпер, то нацонал-соцалств свтове панування арйсько раси
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт