помогите пж"Суспльно-полтичн теч кран Заходу першо половини XIX"Назва Видатн

Помогите пж

"Суспльно-полтичн теч кран Заходу першо половини XIX"
Назва Видатн представники Погляди на розвиток держави й суспльства

Задать свой вопрос
1 ответ

Хвиля контрреформ, що прокотилася мперю у 8090-х роках, значно ускладнила ситуацю. Консервативний Олександр III намагався вдновити владу держави над громадянським суспльством, що формувалося. тому не удивительно, що на конституцйному проект, схваленому Олександром II, син написав: Слава Богу, цей злочинний та поспшний крок до конституц не було зроблено. Сущность контрреформ полягала, як писали тод в офцйнй прес, у виправленн фатальних помилок 60-х рокв. Це виправлення виявилося у консервац, згортанн, а подекуди лквдац тих позитивних зрушень та змн, як були досягнут буржуазними реформами 6070-х рокв. Розпочалося широкомасштабне вдновлення позицй феодалзму в усх сферах життя зросла роль дворянства, розширилися його владн повноваження на мсцях; змцнли позиц тако феодально пдвалини, як селянська община; обмежувалася гласнсть, посилювалася цензура тощо. Простий перелк здйснюваних самодержавством контрреформ да уявлення про помтне гальмування суспльного розвитку та наступ реакц:

1884 р. запроваджено новий унверситетський утомившись, який лквдував автономю унверситетв;

1887 р. вийшов циркуляр про кухарчиних дтей, що забороняв приймати до гмназй дтей, вихдцв з нижчих верств населення;

1889 р. видано Положення про земських начальникв, що надавало широкий повноваження земським начальникам, як призначалися з дворян виконували адмнстративн та полцейськ функц на мсцях;

1890 р. побачило свт Положення про губернськ та повтов земськ установи, яке обмежувало фнансування земств, посилювало контроль за ними з боку держави, скорочувало представництво в цих установах селян.

Яна
а как его записывать в таблицу
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт