як будвл були окрасою мста володимира

Як будвл були окрасою мста володимира

Задать свой вопрос
2 ответа
Что ты разговариваешь .......
сторико-архтектурн пам'ятники Володимира ункальн, побудован в рзн сторичн епохи. Найбльш вдом з них - Золот ворота, Успенський Дмитрвський собори внесен ЮНЕСКО в перечень свтово спадщини.
Успенський собор , побудований у XII столтт, називають найбльшим творнням росйських майстрв. Спочатку собор був одноголовим, нередко страждав вд грабежв та пожеж, але потм будинок перебудовувалося, ставало ширше, гарнше, грандознше, як багато сторичних будвель з складною, але цкавою частью.
Успенський собор у Володимир , який вважаться одним з найкрасивших будвель, став зразком для створення багатьох соборв в нших мстах Рус, заснованих в бльш пзнй час. Наприклад, вдомий московський собор - теж Успенський, створений вдомим архтектором Аристотелем Форавант, побудований саме за зразком Володимирського храму. Купол коностас Володимирського Успенського храму розписував на початку XV столття сам Андрй Рубльов. У собор також можна побачити фрагменти ункальних фресок, створених невдомими майстрами в XII столтт.
XVII столття ознаменувалося початком кам'яного будвництва, але в цей час будвель у мст було не надто багато - близько 400 будинкв, в яких розмщувалося менше тисяч чоловк. Бурхливий будвництво почалося здесь тльки в другй половин XVIII столття, за спецально розробленим планом. Тод був побудований губернаторський будинок, дзвниця Успенського храму, Дворянське збрання, гостинн ряди нш будвл. Залзниця, зв'язала мсто з Москвою, була побудована в другй половин XIX столття.
Проте дйсною гордстю окрасою Володимира по праву вважаються його древн храми. Ще один знаменитий собор - Дмитрвський, присвячений Дмитру Солунського, почав будуватися в 1194 роц. Скульптурн рзьблен прикраси з каменю його головною перевагою, надаючи витончений ажурний вигляд його стн.
Можливо, тому Дмитрвський собор Володимира вважаться одним з найоригнальнших красивих давньоруських храмв. Сьогодн цей храм не чинним, так як це архтектурний пам'ятник федерального значення.
реч, Успенський собор також пам'ятником федерального значення, до того ж вдомий в усьому культурному свт, проте вн д.
Найвдомшим архтектурним пам'ятником епохи князя Андря Боголюбського вважаться церква Покрови на Нерл , також побудована в XII столтт. Ця церква вдрзняться взыскательным досконалстю форм, з ц причини часто порвнюють з храмами Стародавньо Грец. У нй вдчуваться та ж пропорцйнсть, гармоня, а витончена кам'яна рзьба переда дивовижну пластику стн.
так само, як давньогрецьким майстрам, давньоруським зодчим будвельникам вдалося зробити камнь бльш легким, створити вдчуття невагомост торжества свтла. Тому в архтектур церкви Покрова на Нерл нема н величавост, н царственост, як у Дмитрвського та Успенського соборв.
Взагал екскурс по мсту Володимиру часто викликають подив у мандрвникв, як прихали сюди вперше: собори храми просто вражають своми розмрами, але ж вони побудован в т часи, если ще не було потужно будвельно технки. Востину, залишаться тльки дивуватися, як стародавн майстри могли створити так грандозн будвл, до цих пр викликають захоплення у нащадкв, у тому числ у сучасних будвельникв та архтекторв.
Ще один рдксний архтектурний пам'ятник Володимира - Золот ворота. Це не просто пам'ятник архтектури - це ункальний зразок вйськово-нженерно архтектури XII столття, однак вд того древньо споруди збереглися злее потужн стни з блого каменю. Золот ворота у Володимир ункальн тим, що залишилися диним подбним пам'ятником т епохи, що дйшли до наших днв. Идентичен ворота були в Давньому Кив, а також у Константинопол та русалим, однак вони не збереглися.
З Золотими воротами, врнше, з х будвництвом, пов'язана одна дивовижна легенда. Вдомо, що побудувати х наказав князь Андрй Боголюбський, коли ворота були майже закнчен, почали розбирати риштування. Несподвано склепння ворт обрушилися, дванадцять робочих опинилися пд завалом.
Оточуюч не сумнвалися, що робтники загинули пд вагою каменв, проте князь Андрй почав молитися Божо матер, просячи зберегти життя нещасним. До завалу була принесена кона Заступниц, если смття камння були розбран, виявилося, що похован пд ними люди не тльки живой, але не отримали жодних серйозних ушкоджень. Псля цього князь звелв побудувати над воротами церкву, яку освятили в 1164 роц.
У т часи, крм оборонно функц, Золот ворота грали роль трумфально арки м100 - адже вони були найбльш урочистими й ошатними воротами у Володимир. Княж дружини проходили пд склепннями Золотих ворт, йдучи в похд або повертаючись в м100 з перемогою; в воротах зустрчали почесних гостей та ноземних послв; через их урочисто в'жджали Велик Володимирськ княз, вступаючи у володння мстом.
, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт