1)На якому напрямку Данило Галицький проявляв найбльшу активнсть

1)На якому напрямку Данило Галицький проявляв найбльшу активнсть

Задать свой вопрос
1 ответ
Я могу только ответить про его внутреннюю политику

Вв боротьбу з феодальними мжусобицями, викликаними прагненнями галицько боярсько верхвки та Чернгово-Сверського Кивського князв не допустити змцнення влади Данила Романовича брата Василька в Галицько-Волинському князвств. Опирався на пдтримку дрбних середнх служивих феодалв та мщан, зацкавлених у змцненн княжо влади.

Винятково здбний правитель; об'днав на певний час захдноукранськ земл. Реформував вйсько, створивши важко озброну пхоту з селян, приборкав боярство.

Проводив активну прозахдну полтику. Пд його владою поширювалися захдновропейськ культурн впливи, прищеплювалися вдповдн державн адмнстративн форми, зокрема в житт мст. Побудував ряд нових мст (Бугор, Львв тощо), перенс столицю з Галича  мста боярських заколотв  до Холму.

Для змцнення мжнародного авторитету держави 1246 року заснував у Галич церковну православну митрополю, що перебрала на для себя функц загальнорусько. Митрополитом було призначено одного з подвижникв князя  печатника Кирила.

1264 року повелитель занедужав помер у Бугор, де був похований у церкв свято Богородиц, яку збудували за його життя. Лтописець, оплакуючи його смерть, назвав його иным по Соломон.

Змцнення великокняжо влади у Волинсько-Галицкому князвств за часв Данила було тимчасовим явищем. За правлння його наступникв вдновилися тенденц до феодально роздрбленост, як провокувала боярська верхвка.

Галицько-Волинська держава, проснувавши понад столття, поширила свою владу на бльшсть земель ниншньо Украни. Грушевський вважав це державне утворення найбезпосередншим спадкомцем Кивсько Рус. Свом успнахал життздатност воно завдячувало видатнй особистост короля Данила. Псля падння ГВК правонаступниками Кивсько Рус заявили себе Велике князвство Литовське (з офцйною староукранською мовою та православ'ям), а потм  Московська держава.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт