На думку К. Каутського, використання державного апарату для задоволення потреб

На думку К. Каутського, використання державного апарату для задоволення потреб експлуатуючого класу вже не склада сутност держави та не перебува з нею в нерозривному зв'язку. Навпаки, демократична держава за тенденцями спрямована на те, щоб бути не органом меншост, а органом бльшост населення, тобто трудящих класв. У чому поляга еволюця поглядв на державу К. Каутського порвняно з уявленнями про не засновникв марксизму?

Задать свой вопрос
1 ответ

Каутський започаткував трактування держави як важливого нституту управлння економкою, пдвладного суспльному контролю, гаранта громадянського миру на основ демократичного полтичного консенсусу.

Соцалзм не готовою, на вс часи заданою формулою, вн злее створю нову форму суспльного руху розвитку.

Соцалзм як засб звльнення пролетарату неможливий без демократ.

Заперечував диктатуру пролетарату та революцйний шлях переходу до нового суспльного устрою. Виходячи з того, що будь-як змни в суспльств в кнц кнцв зводяться до змн в економчному фундамент, К. Каутський стверджував, що для звльнення прац вд капталстичного гноблення недостатньо завоювати полтичну владу. На його думку, необхдними економчн, моральн та нтелектуальн передумови, як мають визрти в рамках снуючого устрою на шляху поднання частно та колективно власност, переваг державного планування та ринкового господарювання.

Визначаючи реформи основним засобом здйснення суспльно перебудови, лдер нмецьких соцал-демократв виступав за класовий компромс, перехд до соцалзму мирним шляхом через завоювання бльшост у парламент.

В сторю економчно думки К. Каутський увйшов як теоретик, яки одним з перших поставив делему взамозв'язку та взамозумовленостей демократ соцалзму. Його де дали поштовх подальшим дослдженням перспектив соцалстично економки, спввдношення держави ринку у здйсненн виробництва та розподлу на демократичних засадах.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт