Конспект Укранська революця боротьба за збереження державност (1917-1921 рр.)

Конспект Укранська революця боротьба за збереження державност (1917-1921 рр.)

Задать свой вопрос
1 ответ

Вдповдь:

Пояснення:

дповдь

Зясовуючи роль мсце Директор УНР у демократичнй революц, звертамо увагу студентв на вкрай суперечливий характер внутршньо соцально-економчно полтики. Незважаючи на прийнят законодавч акти, що мали за мету соцальний захист трудящих мас, уряд Директор так не змг втлити х у життя.

Неспроможнсть розвязати нагальн соцально-економчн проблеми передовсм аграрне питання, характерна "отаманзаця" режиму Директор викликала проти не суспльний опр, який невдовз перерс у масов повстання.

Ще наприкнц листопада 1918 р. у Москв за нцативою ЦК КП (б) У було створено маронетковий Тимчасовий робтничо-селянський уряд Украни. У свому Манфест вн закликав трудящих до боротьби за вдновлення радянсько (читай: росйсько) влади в Укран. Почалася певна "бльшовизаця" повстання. На радянський бк перейшли вйська Нестора Махна, повстанська група отамана Григорьва, отамана Терпила (Зеленоватого) та н.

4 счня 1919 р. ршенням Реввйськради РРФСР був створений Укранський фронт на чол з В. Антоновим-Овснком. Протягом счня це вйсько захопило Чернгв, Полтаву, Катеринослав, а 5 свирепого - Кив. Счнев бо продемонстрували недздатнсть арм УНР, а також виявили неспроможнсть Директор знайти полтичну платформу для створення мцно соцально опори.

Яскравою сторнкою в державотворчй дяльност Директор УНР стало проголошення 22 счня 1919 р. в Кив на Софвськй площ акту злуки мж ЗУНР (Захдно-Укранською Народною Республкою) та УНР - обднання Схдно та Захдно частин Украни в дину соборну Укранську Народну Республку.

У квтн 1919 р. армя Директор фактично було розбита вже в травн уряд УНР перехав до Схдно Галичини. До влади в Надднпрянськй Укран прийшли народженн Росю радянськ владн структури. Ще в счн 1919 р. згдно з декретом так званого Тимчасового робтничо-селянського уряду Украни була проголошена Укранська Соцалстична Радянська Республка. Очолив уряд УРСР Х. Г. Раковський.

В основ внутршньо полтики цього уряду лежали вонно-комунстичн заходи, запозичен з практики Радянсько Рос. Одним з найжорстокших заходв для укранського села стало впровадження, за декретом уряду УРСР вд 12 квтня 1919 р., грабжницько продовольчо розкладки. Селяни за твердими цнами мали вддавати держав весь збраний хлб за винятком норми, необхдно для власного харчування та ведення господарства.

Навесн-влтку 1919 р. в Укран зявилися селянськ озброн загони як вдповдна реакця хлборобв на полтику вонного комунзму. Селянськ виступи проходили пд гаслами: "Геть Комуну!", "За Радянську владу без комунств!".

Для придушення "куркульсько контрреволюц" уряд УРСР по сут створив спецальний Внутршнй фронт. Вкрай негативна реакця укранського села на входи "вонного комунзму" позбавила бльшовикв соцально опори в масах призвела до катастрофчного падння боздатност хньо арм. Це, в свою чергу, дало змогу денкнцям перейти влтку 1919 р. в активний наступ. Потрапивши у безвихдь, навязана Москвою влада в Укран впала.

Псля розгрому денкнських вйськ Антанта США органзували новий похд проти Радянсько Рос та УРСР. Цього разу ударною силою виступила панська Польща, чия армя (за допомогою кран Антанти) стала одню з найбльших у вроп.

За дорученням С. Петлюри дипломатична мся УНР у Варшав тривалий час вела переговори з польським урядом про формування спльного антибльшовицького фронту в Укран. 28 квтня 1920 р. у Варшав було укладено угоду мж УНР Польщею, за якою друга визнавала Директорю як "верховну владу УНР". Але це "визнання" коштувало Укран значних територальних втрат. До Польщ вдходила Схдна Галичина, Холмщина, Пдляшшя, частково Полсся 7 повтв Волин.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт