Чи погоджутесь ви з оцнкою реформи 1861 р. як Велико? Обрунтуйте

Чи погоджутесь ви з оцнкою реформи 1861 р. як Велико? Обрунтуйте свою думку.

Задать свой вопрос
1 ответ

Ответ:

1. Надднпрянська Украна напередодн реформи 1861 р.

2. Модернзацйн процеси в Росйськй мпер та Украна(друга половина XIX ст.)

3. Змст селянсько реформи.

4. Наслдки селянсько реформ.

 

Надднпрянська Украна напередодн реформи 1861 р.

Крпосне право було атавзмом суспльно-полтичного та економчного життя Росйсько мпер. Крпосна система стала перепоною для подальшого соцально-економчного розвитку, аморальнсть крпосництва на той час була вже загальновизнаною. Ус суспльн верстви населення (нтелгенця, селяни, пдпримц навть помщики) розумли вимагали скасування крпосного права, яке спотворювало вс сторони життя. Останньою краплею, яка показала всю неспроможнсть крпосницько системи, була поразка росйського царизму в Кримськй вйн.

У середин XIX ст. Росйська мперя, до складу яко входило 80% укранських земель, переживала глибоку кризу, суть яко полягала у невдповдност снуючих феодальних структур та вдносин провдним свтовим тенденцям розвитку, що утверджували нове буржуазне суспльство. Характерними рисами кризи у цей час були: занепад помщицьких маткв; посилення експлуатац селян; панування екстенсивних методв господарювання; гальмування розвитку капталстичних процесв стримування формування ринку вльно робочо сили, розвитку пдпримництва тощо; наростання соцального напруження у суспльств; глухе бродння у народ, що тало в соб загрозу широкомасштабного селянського бунту; посилення процесу вдставання Рос вд вропейських держав-лдерв. 1860 р. продуктивнсть прац крпака в Росйськй мпер була такою, як у кранах вропи 1800 p., если там ще панували рзн форми крпацтва. Кримська вйна (1853-1856), поразка в нй Росйсько мпер, могутн пднесення селянського руху (насамперед в Укран) змусили царський уряд замислитись над селянським питанням. На захдноукранських землях внаслдок революц 1848-1849 pp. крпацтво було скасовано мперським законом. У Надднпрянськй Укран в цей час воно залишалось недоторканим. з 13,5 млн. всього населення 5,3 млн. становили помщицьк селяни, а 5,2 млн. - державн. Вони не мали н коштв, щоб полпшити способи ведення свох господарств, н жодних громадянських прав. Малопродуктивна крпацька праця давалася взнаки в помщицьких економях та промислових мануфактурах.

У середин XIX ст. на Укран вдбувався стрмкий розпад крпосницьких вдносин, формувалися нов ринков вдносини, поглиблювалася спецалзаця сльськогосподарських районв. На Лвобережнй Укран розширювалися посви тютюну конопель для продажу, Правобережна Украна спецалзувалася на вирощуванн пшениц цукрових бурякв, Пвдень Украни перетворювався на район вирощування товарно пшениц й розведення овець тонкорунно породи.

Разъясненье:

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт