Допоможть завтра к.р. з стор Украни 7 клас треба характеристику Юря

Допоможть завтра к.р. з стор Украни 7 клас треба характеристику Юря 1 Юря 2

Задать свой вопрос
1 ответ

Псля смерт Лева володарем став його диний син Юрй , котрий, як його дд, мав титул короля Рус. Вольовий, енергйний талановитий полтик, вн зробив чимало Для змцнення держави. Найбльшим його успхом стало вдновлення дност королвства: Юрй зосередив у свох руках владу над Волинським Галицьким князвствами, а столицю перенс з Холма до Володимира.


Домгся утворення окремо Галицько митропол (1303). Скориставшись послабленням Золото Орди, вн поновив владу над Пониззям, встановив дружн вдносини з Польщею й Тевтонським орденом. За його правлння переживала пднесення економка держави. Його печатка зображу короля величним стариком, з довгою бородою, котрий сидить на трон, в корон, з скпетром у руках.

Юрй II Болеслав Тройденович(близько 1306- 1340 р.)- галицько-волинський князь (1325-1340 pp.). Син мазовецького князя Тройдена II Мар, дочки Юря  Львовича. Будучи католиком, прийняв православну вру й м'я Юрй. Намагаючись протистояти експанс Польщ та Угорщини, пдтримував союзн вдносини з Тевтонським орденом Литвою. Робив спробу повернути Люблнщину, яку 1303 р. захопила Польща. Прагнучи змцнити князвську владу, вв боротьбу проти бояр, у якй спирався на мщан. Юрй II пдтримував розселення нмецьких колонств, задумав запровадити католицтво. Ц заходи Юря II Болеслава пдривали значення мсцево аристократ. Перод правлння Юря II став поступовим занепадом Галицько-Волинського князвства (Галицько-Волинська держава): посилився ординський вплив, безуспшною була боротьба з Польщею за Люблнську землю, м100 дедал бльше контролювалися ноземними купцями та ремсниками, нацональна знать вдйшла вд адмнстративно влади, мсцеве населення поверталося до католицизму. У 1340 р. бояри органзували проти Юря II Болеслава змову й отрули його у Володимир

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт