1)причини Чорнобильсько катастрофи, 2)наслдки Чорнобильсько катастрофи, 3)Напишть есе за

1)причини Чорнобильсько катастрофи, 2)наслдки Чорнобильсько катастрофи, 3)Напишть есе за темою Чорнобильська трагедия

Задать свой вопрос
1 ответ

 Майже 20 рокв минуло вд того часу, если ужасна бда прийшла в Украну, накривши чорним смертельним крилом Росю, Блорусь та нш крани. Полське мстечко Чорнобиль, якому виповнилося 800 рокв, зайняло мсце у сумнозвсному списку поряд з Хросимою та Нагасак. Аваря, що трапилася на четвертому енергоблоц Чорнобильсько атомно електростанц, стала одню  з найбльших катастроф в стор людства. Вона вплинула на дол мльйонв людей. У багатьох регонах Украни виникли нов соцально-економчн умови, що спричинили кардинальн змни в людському житт. Украну проголошено зоною екологчного зла. Для лквдац наслдкв авар та створення системи надйного захисту населення вд впливу Чорнобильсько катастрофи залучено значн фнансов, науков  та людськ ресурси.

     Невдворотнсть ршення про закриття Чорнобильсько атомно електростанц все бльше усвдомлються як укранською, так мжнародною громадськстю; разом з цим зроста усвдомлення глобальност чорнобильсько катастрофи та необхдност об'днаних зусиль для виршення.

  Тема роботи: Чорнобильська трагедия та наслдки для Украни.

  Основн завдання роботи: 1. показати масштаби та наслдки Чорнобильсько катастрофи; 2. розкрити аварю на Чорнобильськй АЕС як техногенну катастрофу та людську трагедю. 3. назвати позитивн зрушення, як вдбуваються у розвязанн дано проблеми.

1. ЧОРНОБИЛЬСЬКА Трагедия

   Чорнобильська трагедия найбльша екологчна трагедия сучасност, яка трапилася о 1 год. 23 хв. 26 квтня 1986 року, если вибухнув реактор 4-го енергоблоку Чорнобильсько АЕС. Великий викид радоактивного пилу (в тому числ йоду 131, цезю 137, стронцю 90) пднявся на висоту 1500 м був перенесений втром до Скандинав, Центрально та Пвденно-Схдно вропи, Пвнчно тал. Спершу комунстичне кервництво Украни та СРСР намагалося приховати масштаби трагед, але псля повдомлень про Чорнобильську катастрофу американськими та вропейськими засобами масово нформац розпочалася евакуаця близько 130 тис. мешканцв Кивсько област з заражених районв. Радоактивного ураження зазнали близько 600 тис. осб, насамперед лквдатори катастрофи (пожежники, вйськов, фахвц, котр гасили пожежу, дезактивували мсцевсть, споруджували захисний комплекс - Саркофаг). З обороту вилучено близько 5 млн. га земл (навколо АЕС створена 30-км зона вдчуження).

   З часу Чорнобильсько катастрофи у колишньому Радянському Альянс, а потм на терен незалежних держав Украни, Рос, Блорус було прийнято низку законодавчих актв пдзаконних документв, пов'язаних з аварю.

Кльксть цих документв надал зроста пропорцйно тому, як виникають нов соцально-економчн, полтичн, екологчн та нш проблеми, що наслдками атомно катастрофи.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт