сторичний портрет Юля Цезаря. Допоможть будь ласка!!!

сторичний портрет Юля Цезаря.
Допоможть будь ласка!!!

Задать свой вопрос
1 ответ

мя: Гай Юлй Цезар (Gaius Julius Caesar)

Дата народження: 12 липня 0100 року
Дата смерт: 15 березня 0044 року
Вк: 56 рокв
Мсце народження: Рим, таля
Мсце смерт: Рим, таля
Дяльнсть: Давньоримський полководець

Цезар Гай Юлй (13 липня 100 р. 15 березня 44 р. до н. .) давньоримський полтичний дяч полководець. Походив з авторитетного патрицанського роду. Пд час диктатури Сулли перебрався з Рима в Малу Азю, служив у вйську, живой у Вфн та Клк, брав участь у захопленн Мтлени. Псля смерт Сулли повернувся до Рима, де виступав на судових процесах. Щоб вдосконалити сво ораторське мистецтво, вдправився на о. Родос до прославленого ритора Аполлоня Молона. Повертаючись з Родоса, потрапив у полон до пратв, платив за себе викуп, а потм жорстоко помстився розбйникам, несподвано захопивши х засудивши до страти. У Рим Цезар отримав посади жерця-понтифка вйськового трибуна, а з 68 р. до н. . квестора; одружився з Помпею, родичкою Гнея Помпея. Зайнявши в 66 р. до н. . посаду едила, займався благоустром м100, органзацю пишних свят, хлбних роздач.

Ставши сенатором, брав участь у полтичних нтригах з метою пдтримки Помпея, зайнятого на той час вйною на Сход. У 60 р. до н. . мж Помпем, Цезарем Крассом був укладений тамний полтичний альянс трумврат. Цезаря було обрано консулом у 59 р. спльно з Ббулом. Ставши псля закнчення консульських повноважень проконсулом алл, Цезар завоював там нов територ. У галльськй вйн проявився винятковий дипломатичний стратегчний талант Цезаря. Псля перемоги над германцями на територ сучасного Ельзасу вн не тльки вдбив хнй напад, але сам зробив похд за Рейн. Крм того, Цезар здйснив похд у Британю, де теж отримав клька перемог. У 56 р. до н. е., пд час зустрч трумврв з Цезарем, який прибув для цього з Галл, мж ними була укладена нова угода про взамну полтичну пдтримку. У 54 р. до н. . Цезар термново повернувся у Галлю у зв'язку з повстанням мсцевих племен. Галли були знову пдкорен, багато мст були захоплен й розорен. Псля загибел Красса в 53 р. до н. . трумврат розпався. Помпей у свому суперництв з Цезарем очолив прихильникв сенатського республканського правлння. Сенат, побоюючись Цезаря, вдмовився продовжити його повноваження в Галл.

Усвдомлюючи свою популярнсть у вйськах в самому Рим, Цезар зважився на захоплення влади. 12 счня 49 р. до н. . вн збрав солдатв 13-го легону, виступив перед ними з промовою, псля чого перейшов через р. Рубкон, вступивши на територю тал. У Рим почалася панка. Розгублений Помпей, консули й сенат залишили столицю. Вступивши в Рим, Цезар скликав ту частину сенату, що залишилася, запропонував спвпрацю в спльному управлнн державою. Цезар швидко успшно провв кампаню проти Помпея на територ спан. Повернувшись до Рима, був проголошений тераном. Помпей, об'днавшись з Металлом Сципоном, збрав величезне вйсько, однак Цезар завдав йому нищвно поразки в битв пд Фарсалом; Помпей утк в азатськ провнц й був убитий в гипт. Цезар також вдправився в гипет, де втрутився в полтичн нтриги на боц цариц Клеопатри.

Тим часом прихильники Помпея, серед яких на перш рол висунулися Катон Сципон, збирали нов сили. Псля звитяжного походу в Сирю Клкю (саме звдси Цезар написав у донесенн прийшов, побачив, перемг) вн повернувся до тал, а потм у битв пд Тапсою (46) в Пвнчнй Африц здобув перемогу над прихильниками Помпея. Псля повернення в Рим Цезар, вдсвяткувавши пишний трумф, влаштовував грандозн видовища пригощання народу, нагороджував вонв. Вн був проголошений диктатором на 10-лтнй термн, отримав титули мператора батька втчизни, здйснив реформу календаря, який отримав його м'я. Псля перемоги над помпеянцями пд Мундою (спаня, 45 р. до н. .) Цезарев стали надавати небачен ранше почест. Його стату встановлювалися в храмах серед зображень царв. Вн носив червон царськ чоботи, червоне царське вбрання, мав право сидти на позолоченому крсл, мав велику почесну охорону. На його честь був заглавий мсяць липень (July, июль), перечень його почестей був записаний золотими буквами на србних колонах.

У суспльств, особливо в республканських колах, назрвало невдоволення, прогуливались чутки про прагнення Цезаря до царсько влади. Виникла змова з метою вбивства терана. У числ змовникв були його найближч сподвижники Кассй молодий Марк Юнй Брут, який, як стверджували, був незаконним сином Цезаря. 15 березня 44 р. до н. . на засданн сенату змовники на глазах переляканих сенаторв накинулися на Цезаря з кинджалами. Згдно з легендою, побачивши серед вбивць молодого Брута, Цезар вигукнув: ти, дитя мо (або: ти, Брут), перестав чинити опр впав мертвим до пднжжя стату Помпея.


, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт