написать текст роздум роль вогню у розвитку людини

Написать текст роздум роль вогню у розвитку людини

Задать свой вопрос
1 ответ
Первсн збирач та мисливц. Вчен вважають, що праотцами перших людей були мавпи, як пд впливом зовншнх обстоятельств клмату, боротьби за виживання, прац поступово набули людських рис.

Перш праотцы людини жили в теплих краях. Наприклад, у Схднй Африц вони з'явилися бльше 2 млн. рокв тому, х називають ще первсними людьми.

Ц люди не вмли розмовляти сплкувалися один з одним за допомогою рзномантних звукв. Мозок у них був розвинутий краще, нж у мавпи, але, звичайно, не так, як у сучасно людини.

Первсн люди не могли вижити поодинц, тому об'днувалися у невелик групи первсн стада. Шукаючи жу. вони збирали ствн плоди, трави, корен, комах, тобто займалися збиральництвом. Люди не знали металв: необхдн м нож, сокири, рубила примтивн знаряддя прац виготовляли з каменю або за допомогою каменю, тому час, если вони жили, називають кам'яним вком.

Разумння виготовляти знаряддя прац було головною ознакою, яка вдрзняла людину вмлу вд тварин.

Згодом людина навчилася користуватися вогнем. Це була справд велика подя. Люди почали готувати жу на багатт, на вуглл пекти м'ясо, яке було смачншим поживншим вд сирого. Вогонь згрвав х холодно ноч, лозаняв хлопот, вдлякував бешеных зврв. За допомогою вогню первсн люди зробили ще один важливий крок до виходу з свту тварин.

Поступово люди осволи холодн регони вропи та Аз. У бльш суворому пвнчному клмат м знадобилися надйн житла-укриття на випадок негоди, для захисту вд втрв морозв. Люди почали селитися в печерах або збудованих ними землянках куренях. Стни куренв вони вкривали шкрами великих тварин, як це роблять сьогодн деяк пвнчн народи. Шкри тварин стали також першим одягом людини.

У холодних краях первсн люди не могли прогодуватися лише збиральництвом. Найважлившим заняттям стало полювання. З його розвитком з'явилася перша зброя спис довгий загострений дрючок з дерева. Пзнше до нього почали прив'язувати кам'яне встря. З списами полювали на зврв, а для риболовл застосовували кстяний гарпун краткий спис з гострим кстяним наконечником.

Черговим винаходом людей були лук стрли. Це уможливило впольовувати тварин птахв з велико вдстан, завдяки чому у людей з'явилося бльше ж.

Приблизно 40 тис. рокв тому людина стала схожою на сучасну. Вчен називають людиною розумною.

Люди розумн жили вже не первсними стадами, а родовими абщинами. Що це означа? В общин вс близьк далек родич вважалися одню большою см'ю. Там дяв звичай: один за всх, ус за 1-го. Спльними були житло, припаси дров ж, кстки шкури тварин. На чол родових общин стояли досвдчен люди старйшини. Деклька родових общин складали плем'я, яке очолювала рада старйшин.

У цих колективах провдна роль належала жнкам. Вони готували жу, збергали вогонь, народжували дтей цим забезпечували продовження роду. Форму родового об'днання, в якому жнц належить провдна роль, в науц називають матрархатом (з грец. влада матер). Суспльну органзацю у вигляд родових об'днань називають родовим ладом. Цю стадю розвитку пройшли у свой стор ус народи Земл.

Наших предкв у житт пдстергало чимало небезпек, вони бачили навколо для себя багато незрозумлого, загадкового. Чому блиска блискавка гримить грм? Чому влтку горячо, а взимку холодно? Чому сняться сни вмирають люди?

Виникла вра, що в кожнй людин, у будь-якому предмет чи явищ природи живуть надприродн стоти душа духи. Душа залиша тло людини пд час сну. Вона зустрчаться з душами нших людей, а сплячому про це сняться сни. Первсн люди врили, що душ предкв продовжують жити в далекй кран мертвих, що душа людини нколи може переселитися у тварину або якийсь предмет, а дух тварини або предмета у людину. Людина в цьому випадку ставала перевертнем.

Духи тварин, предметв явищ могли бути добрими злими. Наймогутнших духв, старших над ншими, люди називали богами. До их зверталися з молитвою проханням про фортуну в справах. А щоб боги не вдмовляли, м робили пожертви. Люди виготовляли з рзних матералв зображення богв духв, щоб молитися до их приносити жертви. Так зображення називають долами.

Врування первсних людей у чаклунство, перевертнв, у духв богв, наявнсть у людини душ та життя псля смерт називаються релгйними.

, оставишь ответ?
Имя:*
E-Mail:


Последние вопросы
Имеются три конденсатора емкостью С1=1мкФ, С2=2мкФ и С3=3мкФ. Какую наименьшую емкость

Физика.

Из точки м выходят 3 луча MP MN и MK причём

Геометрия.

выпиши в свою тетрадь те правила этикета которые тебе не были

Разные вопросы.

Анна хорошо учится у неё много подруг свободное от учёбы время

Обществознание.

10) Килограмм конфет дороже килограмма печенья на 52 р. За 8

Математика.

Во сколько раз число атомов кислорода в земной коре больше числа

Химия.

Составить монолог от имени дневника двоечника 7-10 предложений

Русский язык.

Рассматривая литературный язык как сложное взаимодействие книжного языка и разговорного,В.И.Чернышёв горячо

Разные вопросы.

Арабы входят в __________________ групп народов. Местом расселения арабов с незапамятных

Разные вопросы.

Грузовой автомобиль марки краз за одну поездку может доставить 7.500 кирпичей

Математика.

Добро пожаловать!

Для того чтобы стать полноценным пользователем нашего портала, вам необходимо пройти регистрацию.
Зарегистрироваться
Создайте собственную учетную запить!

Пройти регистрацию
Авторизоваться
Уже зарегистрированны? А ну-ка живо авторизуйтесь!

Войти на сайт